Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, 16 Ocak Pazar günü Akhisarspor’la oynanacak ikinci yarının ilk hafta maçı öncesi değerlendirmede bulundu. Demir, ikinci yarıda puantajın üst tarafından olmanın ilk düşünce olduğunu, fakat bunun için takıma ve skora katkı sağlayacak kaliteli transferlerin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Devre arası hazırlık dönemini Antalya’da geçiren Zonguldak Kömürspor, çalışmalarını Cuma günü tamamlayıp Akhisarspor maçı için Manisa’ya geçecek. Kırmızı-Lacivertli takım, maç gününe kadar burada konaklayıp Pazar günü kendisi gibi 21 puana sahip Akhisarspor karşısında ikinci yarının ilk 3 puan mücadelesini verecek.

İkinci yarıya 3 puanla başlayıp ilk yarının son iki haftasındaki çıkışı devam ettirmek isteyen teknik direktör Şenol Demir, Akhisarspor maçına sayılı günler kala açıklamada bulundu.

Zonguldaklı teknik adam, ilk yarının son iki haftasında aldıkları 4 puanla devreye 20 puan barajının üzerinde girdiklerini, bu çıkışı Akhisarspor ve sonrasındaki maçlarla sürdürmeyi amaçladıklarını, sezon sonu itibariyle de 45-50 puan ortalamasını tutturmayı hedef belirlediklerini belirtti.

İlk yarı sonu itibariyle eksik mevkiler için hazırlanan transfer raporu doğrultusunda transfer çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken kırmızı-lacivertli teknik adam, transfer piyasasının yüksek olmasından şikayetçi oldu. Genç, henüz kendini kanıtlamamış, golü bile olmayan futbolcunun 500-600 bin TL’den kapı açtığını söyleyen Şenol hoca, bu durumun tüm herkeste büyük şaşkınlık oluşturduğunu daha da önemlisi kulüplere büyük zorluklar yaşattığını dile getirdi.

Mevcut kadroyu daha güçlü hale getirecek kaliteli takviyeler için uğraş verildiğini aktaran Demir, görüşmelerin sürdüğünü, önümüzdeki birkaç gün içinde söz konusu futbolcuların takıma dahil olmasını umut ettiklerini söyledi.

TRANSFER PİYASASI ÇOK YÜKSEK, BU DA İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

21 puanla 14’üncü sırada tamamlanan ilk yarı için “Daha iyi yerde bitirebilirdik” ifadelerini kullanan Zonguldak Kömürsporlu teknik hoca, “Beyaz grup zorlu ve bir o kadar da dengeli bir grup. Lider Pendikspor ile ikinci Amed Sportif’i bir kenara koyarsak, herkes herkesi yenebilecek güçte. Bunun örneğini ilk yarıda gördük. Kendi adımıza ne kötü, ne iyi bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarının farklı olacağının farkındayız. Yukarıya oynayan bir takım oluşturma düşüncesi içindeyiz. Takıma katkı sağlayacak, bize gol üretecek kaliteli ve karakterli oyuncuları takıma sokabilirsek, ilk yarıya göre daha rahat bir lig süreci yaşarız. İki maç kazanan Play-Off, iki maç kaybeden düşme potasında olacak. Herkes bir mücadele içinde olacak. Takip ettiğimiz kadarıyla tüm takımlar transferlerle kadrolarını güçlendiriyor. Bizim de görüştüğümüz oyuncular var. Maliyet zorluyor. Piyasa yüksekten ilerliyor. Fakat bu transfer yapmayacağımız anlamına gelmesin. Kısa süre içinde kadrosuna takviyeler olacaktır. İkinci yarıda iyi bir Zonguldak Kömürspor izlettirmek istiyoruz. Rakiplerimiz güçlendi. Onlarla seviyeyi dengelememiz için nokta transferler yapmalıyız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi