Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grup temsilcisi Kilimli Belediyespor’da ilk galibiyet sevinci yaşanıyor. 9 takımlı grupta ilk 3 puanını 7’nci haftada alan sarı-siyahlı ekip, bu galibiyetle birlikte puantajın son sırasından kurtularak 6’ncılığa yükseldi.

4 yıl aradan sonra yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde ikinci sezonunu yaşayan Kilimli Belediyespor, büyük hedeflerle başladığı ligde geride kalan 7 haftada umduğunu bulamadı. Faruk Bahadır’la başladığı lige Harun Aydoslu’yla devam eden 1’inci grup ekibi, ilk 6 haftayı galibiyet sessizliğiyle geride bıraktı. Bu periyotta 3 beraberlik, 3 yenilgi alarak 3 puanla puantajın son sırasına demirleyen Kilimli, 7’nci haftayla birlikte galibiyet şansızlığını yendi.

Sahasında kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Beyköy Belediyespor’la karşılaşan Kilimli ekibi, Mahmut Dalğıç ve Taner Keskin’in golleriyle istediği 3 puanın sahibi oldu. Haftalar sonra gelen ilk galibiyet, sarı-siyahlı ekipte büyük bir mutluluk oluşturdu.

Bu galibiyet aynı zamanda 4’üncü hafta göreve gelen teknik direktör Harun Aydoslu’nun da ilk 3 puan zaferi oldu. Galibiyetin sevincini öğrencileriyle birlikte paylaşan Aydoslu, 90 dakikanın ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunurken, 3 puanın önemine ve taraftarın takıma olan ilgisizliğine dikkat çekti.

“KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI”

Tecrübeli teknik adam, sözlerinin başında galibiyetin önemini anlattı. Haftalardır galip gelememenin takım üzerinde büyük bir stres oluşturduğunun dile getiren Aydoslu, 3 puanla birlikte stresten kurtulduklarını, şimdi önlerine daha umutlu ve özgüveni yüksek bir şekilde baktıklarını söyledi.

6 haftalık galibiyet özlemine son vermenin mutluluk verici olduğunu, 3 puanı tüm Kilimli şehrine armağan ettiğini belirten sarı-siyahlı teknik adam, “İç sahada 6 puan değerinde bir maçtı. Dolayısıyla kazanmamız her açıdan önemliydi. Üzerimizde haftalardır galip gelememenin stresi vardı. Bu stresten bir şekilde kurtulmalıydık. Bunun tek çaresi de galibiyetti. Hava şartlarının ağır olduğu bir gün ve ligdeki pozisyonumuz itibariyle bu maçta iyi oyundan ziyade skora ulaşmak önemliydi. Çok iyi hazırlanmıştık. Ben de oyuncularım da bu maçı kazanmayı çok istedik. Kazanmak için 90 dakika boyunca mücadele ettiler, tam tabiriyle savaştılar. Neticede ilk galibiyet geldi. Bunu başlangıç olarak görüyorum. Genç bir kadroya sahibiz. Çocuklar bazen ister istemez hatalar yapabiliyorlar. Bu galibiyetin devamı gelecek. Daha iyi olacağız” dedi.

“TARAFTARIMIZLA DAHA GÜÇLÜ OLURUZ”

Harun hoca, sözlerinin son bölümünde taraftara dikkat çekti.

Kilimli Belediyespor’un futbol şehri olduğunu, geçmişte çok büyük taraftar kitlesini arkasına aldığını, bugün ise gelinen noktada tribünlerin boş olmasına anlam çıkaramadığının altını çizen Kilimlili teknik adam, “İç sahada tribün desteğine ihtiyacımız var. Kilimli Belediyespor bu yönüyle potansiyeli olan bir kulüp. Geçmişi çok iyi biliyorum. Tribünlerin doluluk oranı ve takıma olan destek çok büyüktü. Burası bir futbol şehri. İç sahada rakip takım üzerinde baskıyı hissettirmemiz lazım. Hakem hatalarından bu takım çok çekti. Bu maçta da öyleydi. Hakemler sürekli arayış içindeler, skora göre maç yöneten hakemler var. Tüm bunlar yaşanırken, biz kendi sahamızda taraftarımızdan mahrum kalıyoruz. Camia olarak biran evvel toparlanıp kenetlenmeliyiz. Tıpkı eskiden olduğu gibi iç sahadaki maçlarda tribünleri dolu görmek istiyorum. Taraftarımızla birlikte daha güçlü bir Kilimli Belediyespor ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Öte yandan ilk yarının son haftasına 6 puanla 6’ncı sırada giren Kilimli Belediyespor, 26 Aralık Pazar günü İstanbul’da lider Silivrispor’un konuğu olacak. Zorlu maçın hazırlıklarına başlayan sarı-siyahlı ekip, galibiyetin devamını getirip ilk yarıyı 9 puanla kapatmayı planlıyor.

İSTANBUL TAKIMLARIYLA 4’ÜNCÜ SINAV

Bu arada Aydoslu ve öğrencileri, Silivrispor maçıyla 4’üncü İstanbul sınavına çıkacak. Sarı-Siyahlılar’ın İstanbul temsilcilerine karşı yenilgisi yok fakat galibiyeti de yok.

İstanbul’u temsil eden takımlardan 1’inci hafta Maltepespor, 3’üncü hafta Beykozspor 1908, 4’üncü hafta Bakırköyspor’la karşılaşan Kilimli Belediyespor, ikisi iç saha, biri deplasmanda oynadığı bu maçlarda sırasıyla 1-1, 2-2 ve 1-1’lik skorlarla berabere ayrıldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi