Futboldan sonra voleybolda da boy gösterecek Çaydeğirmeni Belediyespor, ilk kez mücadele edeceği Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’ne iddialı hazırlanıyor. 2. Ligi hedef koyan kulüp, kısa sürede birbirinden tecrübeli oyuncuları kadrosuna katarak şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturdu.

Kurulduğu 1980 yılından bu yana amatör futbol liglerinde mücadele eden Çaydeğirmeni Belediyespor, artık voleybolda da aktif. Kısa bir süre önce faal hale getirdiği voleybol branşında A takım düzeyinde takım oluşturan Çaydeğirmeni Belediyespor, 2020-2021 voleybol sezonunda Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’nde mücadele edecek.

10 Haziran’da başlayacak ve aynı zamanda 2. Lige terfi niteliği taşıyacak lige şampiyonluk hedefiyle hazırlanan kulüp, baş antrenör Yusuf Yavuzarslan ve yardımcı antrenör Serdar Aktop ikilisinden oluşturduğu teknik ekibin ardından transfere yöneldi.

Voleyboldan Sorumlu Genel Menajer Orhan Yazıcı ile baş antrenör Yusuf Yavuzarslan’ın bizzat yürüttüğü transfer çalışmaları kapsamında kulüp, Ankara Pursaklarspor’dan Buse İnce, Kocaeli İhsaniyespor’dan Berra Bağdat, Damla Osmangil ve Elif Kaygısız, Kilimli Belediyespor’dan Sena Halavurta, Vakıfbank’tan Diana Pars, DSİ Spor’dan İrem Şefkat Vural,  Çates Işıkspor’dan Berika Demir, Sude Türkmen, Sultan İpçioğlu, Defne Eican ve Düzce Belediyespor’dan Türkan Sarıkaya’yla anlaşmaya vardı.

Birçoğu üst seviye lig tecrübesine sahip oyuncular, transferin kesinleşmesinin ardından beldeye gelerek hazırlık çalışmaları için Öğretmenevi’nde kampa girdi. TOKİ Spor Salonu’nda iki haftaya dek sürecek kamp programının ardından lige hazır hale gelecek takımda tek hedef şampiyonluk.

GEBEŞ’TEN MORAL ZİYARETİ

Öte yandan, futbol şubesine olduğu gibi voleybol şubesine de madde-manevi destek veren Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, ilk kamp gününde yapılan antrenmanı ziyaret etti. Teknik ekip ve oyuncularla bir araya gelen Gebeş, tüm takıma hitaben yaptığı konuşmada şampiyonluk beklentisini dile getirdi.

Şampiyonluk istedi

Belediye olarak takımın arkasında olduklarını aktaran Başkan, “Sizler sayesinde farklı bir heyecan yaşayacağız. Bu branşta sürekliliği sağlamak istiyoruz. Kısa sürede iyi bir takım oluşturuldu. Bunu çok iyi gözlemleyebiliyorum. Hepinizin birbirinden iyi oyuncular olduğunu biliyorum. Dolayısıyla sizlere güvenim tam. Kamp ve lig müsabakaları boyunca destekçiniz olacağım. Takımdan isteğim Bölgesel Lig şampiyonluğu, haliyle 2. Lig. Kupayı Çaydeğirmeni’ne getirmenizi istiyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi