Son yıllarda yokları oynayan Çaycumaspor, yeniden küllerinden doğacak... Sarı-Lacivertli Kulüp, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın destekleriyle şampiyonluğa takım kuracak. İlçe takımının ilk büyük transfer hamlesi Suat Kerçin. 37 yaşındaki tecrübe, eski takımıyla anlaşması halinde 20 yıl aradan sonra sarı-lacivert çubukluyu sırtına geçirecek.

SÜPER Amatör Lig ekibi Çaycumaspor, 2019-2020 sezonuna bir hayli iddialı giriyor. 20 yıldır profesyonel lige hasret kulüp, önce Bölgesel Amatör Lige, oradan da profesyonel 3. Lige çıkmayı hedefliyor.

Kurulduğu 1947 yılından bu yana ilçe futbolunun lokomotif kulübü olan Çaycumaspor, son yıllarda maalesef yokları oynuyor. Şehri en son 1999-2000 sezonunda profesyonel 3. Lige temsil eden fakat aynı sezon mücadele ettiği 3. Lig 4’üncü grupta 32 hafta süren ligi 36 puanla 15’inci sırada tamamlayarak Mudurnuspor ve Erdemirspor’la birlikte küme düşen kulüp, o gün bugün tam 20 yıldır profesyonel lige hasret.

Neredeyse çeyrek asırdır yerel amatör ligde mücadele eden sarı-lacivertli kulüp, son 5 sezondur küme düşmenin eşiğine kadar geldi. 2014-15 sezonunda 1 puan, 2016-17 sezonunda 3 puan, 2018-19 sezonunda 4 puan farkla küme düşmekten kurtulan Çaycumaspor, yeni sezonla birlikte artık zirve takımı olacak.

Kısa bir süre önce Alaattin Yeşil başkanlığında oluşturduğu yönetimle temiz bir sayfa açan kulüp, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın da maddi-manevi desteğini arkasına aldı. Parolayı “şampiyonluk” olarak belirleyen ve takımın başına Zonguldakspor’un unutulmaz golcülerinden Birol Yılmaz’ı getiren Çaycumaspor, transferde üst düzey seviyede futbolcuları kadrosuna dahil edecek.

SUAT KERÇİN GÜNDEMİN İLK SIRASINDA

29 Eylül’de başlayacak 2019-2020 sezonunun ilk haftasında Ereğli Yenimahallespor’la karşılaşacak Çaycumaspor, kadrosunu yavaş yavaş şekillendirmeye başladı.

Mevcut kadroyu büyük bir oranla muhafaza eden kulüp, Birol hocanın raporu doğrultusunda dış transfere yoğunlaştı. Transfer gündeminin ilk sırasına önemli bir profesyonel lig geçmişine sahip Çaycumalı Suat Kerçin’i alan kulüp, tecrübeli kramponla görüşmelerini sürdürüyor. Şartlarda anlaşılması halinde hücum forvet, yeni sezonda Çaycumaspor’un başarısı için ter dökecek. Suat Kerçin, futbol kariyerinin son döneminde Zonguldak Kömürspor ve Yeni Orduspor’la 2’si Bölgesel Amatör Lig, 1’i 3. Lig olmak üzere 3 önemli şampiyonluk yaşadı.

CAMİADA HEYECAN OLUŞTURDU

Bu arada Suat Kerçin transferi Çaycumalı futbolseverler arasında büyük bir heyecan oluşturdu. Kerçin’i, sarı-lacivertli forma altında görmek isteyen futbolseverler, futbolcuyla alakalı transfer sürecini yakın takip altına aldı. S

Sosyal medyada Suat Kerçin’in eski fotoğraflarını paylaşıp “Kaptanı takımda görmek istiyoruz” platformu oluşturan sarı-lacivertli taraftarlar, Belediye Başkanı Kantarcı ve Kulüp Başkanı Yeşil’e söz konusu transferin biran önce bitirilmesi mesajı veriyor.

Taraftarın da büyük bir heyecanla olumlu sonuç beklediği transferi bu hafta içinde bitirmeyi planlayan Çaycumaspor yönetimi, söz konusu transferle ilgili şartları oluşturup tecrübeli futbolcuya imzayı attırmak istiyor.

ÖNEMLİ BİR KARİYERİ VAR

20 yılı aşkın futbol kariyerine sahip Suat Kerçin, Sidespor, Zonguldakspor, Adıyamanspor, Zonguldak Kömürspor’da profesyonel futbol oynadı. 2. Ligde 129, 3. Ligde 92, Türkiye Kupası’nda 10 maçı bulunan Çaycumalı krampon, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde de 79 maçta forma giydi.

BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Diğer taraftan spor adamları, önemli bir futbol kariyerine sahip Suat Kerçin’in transferinin gerçekleşmesi halinde Çaycumaspor’un önemli bir transfere imza atacağını fikrinde birleşti. Kamuoyundaki olumlu izlenimleri dikkate alan kulüp, Suat Kerçin transferini biran evvel bitirip, peşine gündemindeki diğer futbolcuları kadroya dahil etmek istiyor.

Uzun yıllar sonra yuvası olarak gördüğü takıma geri dönmesi kuvvetli ihtimal olan Suat, amatör ve profesyonel liglerde yaşadığı şampiyon kulüpler serisine memleketinin takımı Çaycumaspor’u da dahil etmek istiyor. Suat’ın, amatör ve profesyonel kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi