Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Teknik Eğitim Merkezi (FTEM) sorumlu antrenörü olarak Zonguldak ve Türk futboluna önemli yetenekler kazandıran Zonguldaklı antrenör Yılmaz Yavuz’un ismi, spor camiasının önde gelen isimleri tarafından Zonguldak Kömürspor altyapı teknik sorumluluğuna önerildi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) yönetim kurulu üyesi aynı zamanda TÜFAD Zonguldak Karma antrenörü Yılmaz Yavuz, kentte altyapı futbolunun önemli isimleri arasında yer alıyor. A takım düzeyinde yarışmacı olarak çok sayıda amatör futbol kulübünde görev alan Yavuz, kariyerinin önemli bir kısmını altyapı futboluyla geride bıraktı.

Altyapı futbolunun gelişmesi için çabalıyor

2004-2006 yılları arasında Zonguldakspor’un altyapısında Süper Gençler Ligi antrenörü olarak görev alan Yavuz, 2009-2016 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Futbol Teknik Eğitim Merkezi (FTEM) Zonguldak sorumlu antrenörü olarak önemli bir görev üstlendi. TFF tarafından verilen sorumluluk doğrultusunda kentte altyapı futbolunun gelişmesinde önemli rol oynayan Yavuz, merkez ve tüm ilçelerde yürüttüğü geniş kapsamlı teknik eğitim çalışmalarıyla Zonguldak ve Türk futboluna çok önemli futbolcular kazandırdı.

Profesyonel liglerde çok sayıda öğrencisi var

Farklı yaş gruplarında 150’ye yakın altyapı oyuncusunu verdiği temel futbol eğitimleriyle geleceğe hazırlayan Zonguldaklı antrenör, bu sayede Zonguldak’ta altyapı futbolcu ağı ile havuzunun büyümesini sağladı. Yavuz’un teknik-taktik anlamda verdiği eğitimler sayesinde kendini geliştiren altyapı oyuncularının birçoğu, bugün gelinen noktada kariyerlerini Zonguldak Kömürspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa, Boluspor, İstanbulspor ve Samsunspor gibi kulüplerde profesyonel olarak sürdürüyor.

TFF’nin, 2016 yılında Futbol Teknik Eğitim Merkezi projesine son vermesinin ardından meslek kariyerine yine altyapı bünyesinde TÜFAD karma antrenörü olarak devam eden Yavuz, hali hazırda oyuncu kazandırma adına yüklendiği misyonu eksiksiz yerine getiriyor.

Mevcut antrenörlerle iyi bir ekip çalışması yapıp altyapıyı ayağa kaldırır

ALTYAPIDA BÜYÜK BİR DENEYİME SAHİP

Son 10 yılda altyapı futbolunun gelişmesi adına başarılı işlere imza atan Yılmaz hoca, yakın zamanda altyapıya yönelik bir yapılanma içine girecek olan Zonguldak Kömürspor’da, altyapı teknik sorumluluğu görevine önerildi. Zonguldak spor camiasının önde gelen isimleri, tecrübeli teknik adamın öncülüğünde içinde mevcut altyapı antrenörlerinin de olacağı teknik ekibin uzun vadeli çalışmalar neticesinde Zonguldak Kömürspor’un altyapısını eskiden olduğu gibi futbolcu yetiştiren bir altyapı merkezi haline döneceğine inanıyor.

Zonguldak spor camianın öne sürdüğü Yılmaz Yavuz ismine, Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün nasıl bir yaklaşımda bulunacağı merak ediliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi