Zonguldak’ta, amatör futbola yön veren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret etti. İkili, Tutulmaz’a üzerinde fotoğrafının baskılı olduğu tabak hediye etti.

Zonguldak merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 35 ila 40 bin gibi geniş bir kitleye hitap eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından kısa bir süre önce alınan randevu üzerine, Başkan Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un yaptığı ziyaret samimi ve içten bir ortamda gerçekleşti.

Yıllardır futbolun içinde olan ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda 3’üncü başkanlık dönemini yaşayan Kemal Demir, ziyaret sırasında amatörlerin mevcut süreçte yaşadığı olumlu-olumsuz gelişmeleri Vali Mustafa Tutulmaz’la paylaştı. Sporcu yönünden her geçen gün gelişen ve artan bir sporcu sayısına sahip olunduğuna dikkat çeken Demir, özellikle bireysel sporlarda Milli seviyeye ulaşan çok sayıda sporcunun Zonguldak’ı başarıyla temsil ettiğine vurgu yaptı.

Bireysel sporların yanı sıra takım sporlarında da Zonguldak’ın söz sahibi olduğunu, futbolun dışında voleybol ve basketbolda üst liglerde mücadele edildiğini anımsatan ASKF Başkanı, bir çok amatör branşta hem ferdi, hem takım halinde gelişim gösterildiğini belirtti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun kentte 35 yıldır faaliyet gösterdiğini, amaçlarının sporun ve sporcunun gelişmesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Demir, bu doğrultuda 3 dönemdir ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını ifade etti.

Kulüplerin her zaman maddi-manevi yanlarında olduklarını, özel sponsorlar aracılığıyla özellikle malzeme konusundaki açığı kapatmaya çalıştıklarını aktaran Kemal Demir, bundan sonraki süreçte de bu tür yardımların ASKF tarafından bizzat yapılacağının altını çizdi.

ASKF Başkanı, tesis konusuna da değindi. Kentte, yapımı biten ve devam eden tesislerin takım ve ferdi branşlarda faal olan sporcu, kulüp ve idarecilere büyük kolaylıklar sağladığını kaydederek, “Zonguldak’ta sporun gelişmesi öncelikli hedefimiz. Bu yolda ilerlerken sizler her zaman yanımızda oldunuz. Amatörlere sağladığınız destekler için ASKF ailesi adına size sonsuz teşekkür ediyorum. Her geçen gün gelişim gösteriyoruz. Özellikle tesislerdeki hızlı gelişim ve büyüme, bizlere olumlu yönde yansıyor. Sporcularımız sağlıklı ortamlarda spor yapma imkanı buluyor. Şartların iyi olması başarı oranını artırıyor. Ferdi ve takım sporcularında Türkiye’de iyi bir seviyedeyiz. Futbolda da aynı şekilde. Şehrimiz amatör futbolda en çok faal kulüp olan şehirlerden biri. Bu yönüyle ilk 10’un içinde yer alıyoruz diyebilirim. Aynı şekilde müsabaka açısından iyi bir noktadayız. Birçok amatör branşta Milli seviyeye ulaşan sporculara sahibiz. Bu sporcular bizim gurur kaynaklarımız. Zonguldak’ı amatör sporda belli bir seviyeye çıkarıp Türkiye’de sayılı iller arasında yerimizi almak istiyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi