Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son haftasında deplasmanda oynayacağı Isparta 32 Spor maçı için yola çıktı. Kötü hava koşulları ve yol şartlarını göz önünde bulundurarak normal hareket programından bir gün evvel yola koyulan kırmızı-lacivertli takım, konaklayacağı otele yerleşip maç saatini beklemeye başlayacak.

Hafta başından bu yana iyi bir hazırlık süreci geçiren takımda sakatlık problemi yaşayan Ercüment Eray Ataklı dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Adalesinde sıkıntı yaşayan ve hafta boyunca antrenmanlara çıkmayan Ataklı’nın Isparta’da oynaması zor.

Pazar günü oynanacak maçla birlikte ilk yarı perdesini kapatacak Zonguldak Kömürspor, bu maç öncesi 18 puanla düşme potasında yer alıyor. Rakip takım ise 25 puanla puantajın 3’üncü sırasında bulunuyor. Geçen hafta BAY geçen, öncesinde Amed Sportif’i yenen Isparta 32 Spor’un, geride kalan haftalarda 1 ila 5, 12 ila 14’üncü haftalar arasında 5 ve 3 maçlık yenilmezlik serisi var.

4 ila 8’inci haftalar arasında 5 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak dikkatleri üzerine çeken Zonguldak Kömürspor ise, son 8 maçın sadece 1’ini kazanırken, 2’sinde berabere kaldı, 5’inde mağlup oldu.

Puantajdaki duruma bakılacak olursa, acil puana ihtiyacı olan takım Zonguldak Kömürspor. Düşme potasından kurtulup üst sıralardaki yerini almak isteyen Şenol Demir ve öğrencileri, dolayısıyla Isparta’ya 3 puan umuduyla gitti. Takımın Tarsus İdmanyurdu’yla oynanan son lig maçında ortaya koyduğu futbol ve hafta arasındaki idmanlarda üst seviyede olan moral-motivasyon ve kazanma isteği, takım üzerinde galibiyet enerjisi oluşturmuş durumda. Dışa çok iyi yansıyan bu enerjiyi iyi kullanıp istediklerini almak isteyen futbolcuların son idmanda maça dair açıklamaları camiada galibiyet umutlarını bir hayli artırdı.

“ISPARTA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Kaptan Hakan Çevik, “İlk yarı bakıldığı zaman kötü geçti. Puan durumunda iyi yerde değiliz. Bulunduğumuz yer bize yakışmıyor. Ispartaspor maçını kazanmak istiyoruz. Geçen hafta Tarsus İdmanyurdu maçında sergilediğimiz mücadele ve iyi futbolu Isparta’da da ortaya koyarsak istediğimizi alırız. Alacağımız 3 puan, devreye iyi yerde girmemizi sağlayacak.” dedi.

“Bu takım düşme gibi bir sıkıntı yaşamayacak”

İkinci yarıların her zaman zor geçeceğine dikkat çeken Hakan, “Takımlar devre arasında takviyeler yapıp kadrolarını güçlendiriyorlar. Buradan Zonguldak Kömürspor camiasına seslenmek istiyorum. Şuan kırmızı alanda olabiliriz fakat bu takım düşme gibi bir sıkıntı yaşamayacak. Aslanlar gibi mücadele ediyoruz. Bizi izleyen herkes bunu görüyor. Bu mücadeleyi puanlara dökmeliyiz. Bunu başarabilirsek, alt sıralardan kısa sürede kurtuluruz” diye konuştu.

“İLK YARIYI GÜZEL BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Orta sahanın çalışkan ismi Eyüp Akcan, Ispartaspor maçını kazanıp ilk yarıyı güzel bir şekilde tamamlamak istediklerini belirterek, “İlk yarının son maçını oynayacağız. Hafta başından bu yana çok iyi çalıştık. İlk yarıyı güzel bitirmek istiyoruz. Lig uzun bir maraton. Düşüşler, çıkışlar bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Kırmızı alanda olabiliriz fakat hedeften uzak değiliz. Ispartaspor maçını en iyi sonuçla bitirip devreye moralli girmek istiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

“TAKIM HALİNDE GALİBİYETE ODAKLANDIK”

Savunma oyuncularından Osman Paşa Zorlu, Ispartaspor maçına çok iyi hazırladıklarını, kafalardaki tek düşüncenin 3 puan olduğunun altını çizerek, “İlk yarının son deplasmanı. Zor bir maç olacak fakat kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Galibiyetle dönmek tek temennimiz. Çok iyi hazırlandık. Takım halinde galibiyete inancımız çok yüksek. Galibiyetle bitirip devreye moralli girmek istiyoruz. Alacağımız 3 puan ikinci yarıya daha umutlu bakmamızı sağlayacak. İkinci yarı, ilk yarıdan çok farklı geçecek. Kendi adımıza ilk yarıdan daha olacağını söyleyebilirim” dedi.

“Bu durumun üstesinden gelecek kapasitemiz var”

Puantajdaki duruma da değinen Zorlu, sözlerine şöyle devam etti: “Şuan bulunduğumuz durum pekiyi değil. Ama bunun üstesinden takım halinde geleceğiz. Bu kapasite, potansiyel bizde var. Herkes elinden gelen özveriyi gösteriyor. Herkes birbirine kenetlenmiş vaziyette. Arkadaşlığımız da çok iyi. İkinci yarı bambaşka olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.”

“GEÇEN HAFTA KAÇIRDIĞIM GOLLERİ TELAFİ EDECEĞİM”

Kırmızı-Lacivertli takımın hücumdaki etkili ayağı Fatih Bektaş, Ispartaspor maçına çok iyi hazırlandığını, atacağı gol ya da gollerle takıma katkı sağlayacağını kaydetti.

Geçen hafta Tarsus İdmanyurdu karşısında net gol fırsatlarından yararlanamadığını anımsatan ve bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Bektaş, “Şenol hocanın gelmesiyle birlikte 5 maçlık seri yakaladık. Sonrasında sakatlıklar, cezalılar ve form seviyesinin düşüklüğünden dolayı kötü sonuçlar aldık. Böyle gitmeyecek düzeleceğiz. Puantajda şuan kırmızı alandayız. Dolayısıyla Kazanmamız gereken bir maç. 3 puanla dönmeliyiz. Geçen hafta Tarsus maçında 3 tane net pozisyon kaçırdım. Bu hafta bunu telafi edip, takım katkı sağlayacağım. Hazırlıklarımızı tamamladık, artık maç saatini bekliyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

“BAHANEMİZ YOK, 3 PUAN ALMALIYIZ”

Orta sahadaki mücadelesiyle takıma dinamizim katan Rıdvan Bingöl, ilk devreyi galibiyetle bitirmek istediklerine vurgu yaparak, “Devreyi bitiriyoruz. Lige kötü başladık sonrasında 5 maçlık seri geldi. Fakat son haftalarda sakatlıklar ve cezalılar olunca maçlara tam kadro çıkamadık. Tam kadro çıkınca gördünüz, Konya’yı yendik, Tarsus’la berabere kaldık. Eksik çıktığımız dönemde puan kayıplarımız oldu. Bu hafta bahanemiz yok. 3 puan alıp tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz.” dedi.

“İkinci yarı daha farklı bir takım olacağız”

İkinci yarıdan beklentilerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Rıdvan, “Şenol hocanın gelmesiyle benim de form grafiğimde yükselme oldu. Mücadeleyi seven bir hoca. Ben de mücadeleyi seviyorum. İkinci yarı farklı olacak. Takviyeler gelecek. Takım daha güçlü olacak. Taraftarımız ikinci yarı farklı bir Zonguldak Kömürspor görecek.” ifadeleriyle umut saçtı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi