11’inci haftanın geride kaldığı 2. Lig Beyaz grupta 11 gün ara var. 12’nci hafta karşılaşmaları 29 Kasım Pazar günü oynanacak. Zonguldak Kömürspor, uzun aranın ardından sahasında Hacettepespor’u konuk edecek.

2. Lig Beyaz grupta 11’inci bir maç dışında geride kaldı. Düşme hattında Şanlıurfaspor-Gümüşhanespor maçı bugün oynanacak. Bu maçla birlikte hafta tamamlanacak.

Dün oynanan maçlarda Uşakspor, Amed Sportif, Ergene Velimeşe, Hekimoğlu Trabzon, Afyonspor ve Manisa FK galibiyet sevinci yaşadı. Ankara Demirspor-İnegölspor ve Kahramanmaraşspor-Çorum FK maçları, Ankara ve Çorum ekiplerinde görülen covid-19 vakaları nedeniyle oynanmadı. Bu maçlar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Grupta aynı nedenden ötürü 6’ncı haftada Ankara Demirspor-Sarıyer, 7’nci haftada Sancaktepe-Sarıyer, Kahramanmaraş-Zonguldak Kömürspor, 8’inci haftada Gümüşhanespor-Kahramanmaraş, 9’uncu haftada Ankara Demirspor-Kocaelispor, Sancaktepe FK-Çorum FK, 10’uncu haftada Afyonspor-Ankara Demirspor, Çorum FK-Amed Sportif maçları da ertelenmişti.

Hem BAY sistemi, hem de ertelenen maçlar nedeniyle birçok takımın maç eksiği bulunan ligde 11’inci hafta itibariyle Manisa FK 31 puanla ilk sırada yer alıyor. Bir maçı eksik 21 puanla ikinci sırada yer alan Hekimoğlu Trabzon lideri 10 puan geriden takip ediyor. Bu iki takımın peşine 20’şer puanla 24 Erzincanspor ile Uşakspor sıralanıyor.

Dün deplasmanda Uşakspor’a 3-2 mağlup olan Zonguldak Kömürspor’un çıkışı sadece bir maç sürdü. Geçen hafta Şanlıurfaspor galibiyetiyle moral bulan Elmas, 3 gün aradan sonra deplasman maçında 2 gol bulmasına rağmen kalesinde 3 gol görmesi sebebiyle yenilgiden kurtulamadı. Bu sezon ki 5’inci yenilgisini alarak genel puantaj tablosunda 21 puan kaybeden Kırmızı-Lacivertli ekip, bir maçı eksik 11’inci basamakta yer alıyor. Zonguldak ekibinin normalde 7’nci haftada oynaması gereken fakat rakip Kahramanmaraşspor’daki covid-19 vakaları nedeniyle ertelenen maçın hangi tarihte oynanacağı henüz belli olmadı.

Bu arada temsilcimiz BAY hakkını daha kullanmadı. 12’nci haftada Hacettepespor’la oynanacak maçın ardından Zonguldak Kömürspor, 3 Aralık Perşembe gününe denk gelen 13’üncü haftayı maç yapmadan geçirecek. 11 günlük aradan çıkacak Kırmızı-Lacivertliler, BAY nedeniyle lige bu kez 10 gün ara verecek.

9, 10, 11’inci haftalarda 3’er gün arayla oynayan takımlar 11 günlük araya girdi

Bu nasıl fikstür?

Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasında imzalanan protokol üzerine değişen maç takvimi, ilginç bir fikstür oluşturdu. Yeni takvim planlamasıyla birlikte takımlar zaman zaman 3’er gün, zaman zaman da 11 gün arayla maç oynamak zorunda kalıyor. Bu durum hem kulüpler için, hem teknik direktörler ve futbolculara büyük zorluk yaşatıyor. 9, 10 ve 11’inci haftaları 3’er gün arayla geride bırakan takımlar, 12’nci hafta maçları öncesi 29 Kasım Pazar gününe kadar 11 gün ara verecek.

Uzun ara nedeniyle 2 gün izin

Zonguldak Kömürspor uzun aranın dönüşünde kendine rakip olarak gördüğü Hacettepespor’la karşılaşacak. Teknik direktör Mustafa Dalcı, ara nedeniyle oyuncularına 2 gün izin verdi. Takım izin dönüşü Cumartesi gününden itibaren sahasındaki maça konsantre olacak. 11 günlük ara en çok sakatlık problemi yaşayan futbolcular için sevindirici oldu. Tedavilerine devam edilen futbolcular, maç gününe kadar tamamen iyileşip maça hazır hale gelecek.

Hacettepespor maçının ardından bir uzun ara daha!

19 takım olduğu için her hafta bir takımın BAY geçtiği Beyaz grupta, Zonguldak Kömürspor’un BAY hakkı 13’üncü haftaya denk geliyor. 11 günlük aradan sonra Hacettepespor’la karşılaşacak Kırmızı-Lacivertli takım, takip eden haftada BAY geçeceği için bu sefer 10 günlük araya girecek. Toplamda 21 günde sadece 1 maç oynayıp ligde tutunmaya çalışacak temsilcimiz için bu durum dezavantaj olarak görülüyor. 21 günün ardından Zonguldak Kömürspor, 14'üncü haftada deplasmanda Gümüşhanespor'la karşı karşıya gelecek.

12’nci haftanın programı şöyle:

29 KASIM PAZAR

Saat 13.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-Ankara Demirspor

Saat 13.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Kahramanmaraşspor

Saat 13.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Şanlıurfaspor

Saat 13.00 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Sancaktepe FK

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor

Saat 13.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-24 Erzincanspor

Saat 13.00 Mümin Öskasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Hekimoğlu Trabzon

Saat 13.00 Zafer Stadı: Afyonspor-Amed Sportif

Saat 13.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Uşakspor

Ergene Velimeşespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi