Seçime 6 gün kala Sancaktepe’nin 4 mahallesinde, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sahte bildiri ve gazeteler dağıtıldı. Bir grup gencin, bin 500 TL karşılığında dağıttığı sahte bildirilerde LGBTİ ile iş birliği içinde olduğunu gösteren yazı ve görsellere yer verildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre seçimler yaklaşırken dezenformasyonlar da devam ediyor. Son olarak Sancaktepe’de bir grup genç, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sahte bilgiler içeren gazete ve bildiri dağıtırken yakalandı.

Yakalanan gençlerden biri, bildirileri bir kişinin kendilerine verdiğini ve bu bildirileri bin 500 TL karşılığında dağıttıklarını söyledi.

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

PARA KARŞILIĞI DAĞITTIKLARINI İTİRAF ETTİ

Gazeteyi dağıtan gençleri yakalanınca Alper Yeğin'e sahte broşür ve gazetelerin para karşılığı dağıttıklarını itiraf etti. Gençler gazete ve broşürde nelerin yazdığına bakmadıklarını söyledi. Yeğin ise “Bize kaybettirmek için her şeyi yapıyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi