İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun'a, Fener'deki A Tipi Konuk Evi'nin kütüphane yapılmasına yönelik eleştirilere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yapan Gülhan Yıldız tarafından sosyal medya üzerinden tepki geldi.

Gülhan Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaklaşık 24 yıldır işlevi olmayan A Tipi Konuk Evi, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesi ile birlikte gündem olmaya başladı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde 25 yıldır çalışmakta olan biri olarak, AKM ve bununla ilgili söylenecek çok şey olsa da ben, sayın sayınların üslubuna ve tavrına takılı kaldım.

Yağmura aldırmadılar, alış veriş için akın ettiler Yağmura aldırmadılar, alış veriş için akın ettiler

CHP Merkez İlçe Başkanı Zonguldaklı olamamasına rağmen, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı yapmaktadır. Kimse çıkıp ta, 'sen buralı mısın?' diyerek memleketini de sorgulamamıştır. Bizler CHP de haşır neşir olurken sizler Ömer Barutçu'nun arabasının arkasında Doğruyol Partisi için koşarken size ve sizin gibilerine Cumhuriyet Halk Partililer olarak sordular mı acaba. Size hiç Doğruyol Partili mi? CHP’li misin diye soruldu mu? Siz gerçekten hayatınızda CHP’li oldunuz mu? Hadi onu geçtim, mahalle ağzı ile verilen bu demeç, Atatürk' ün partisinin bir temsilcisine yakışmamaktadır. Bu talihsiz konuşmaların sıkça gerçekleştiği partiden istifa etmemin ne kadar yerinde bir karar olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Elbette istifa etmemin nedenleri bununla sınırlı değildir.

Bu kadar iddialı bir üslubun sahibine sorarlar ve soralım. Madem bu şehri bunca düşünüyorsunuz, 24 yıldır işlevsel olarak faaliyette bulunmayan A Tipi Konuk Evi için siz ne yaptınız? Uzun zamandır kütüphane için yer arandığını biliyor olmanıza rağmen (Bilmiyorsanız da bu sizin ayıbınız) bir fikir öne sürerek bir çözüm üretme kısmında rol aldınız mı? Pardon, hep unutuyorum siz; üretim ve çözüm için değil, muhalif olmak için o koltuklardasınız. İyi olan şeyleri alkışlamak sizin misyonunuza yakışmaz. Sizden çok ama çok özür dilerim.

A Tipi Konuk Evi'ni; özellikli durumuna aykırı bir yapıya sokmadan, tarih kokan bu eşsiz yerde kitaplar (bilgi) ve insanları bir araya getirmenin alkışlanması gerekirken, durumdan vazife çıkarıp provoke etmek tam da sizden beklenen bir tutum oldu. Size yakışanı yapmanız ise, uyanmış olan Zonguldak halkını şaşırtmadı. Kütüphaneler bireylerin aydınlanmasında öncü yapılar olmakla birlikte, gelişime ve dönüşüme açılan en yüce kapılardan biridir. Kütüphaneleri ziyaret etmeniz halinde durumu daha iyi idrak edeceğinizi umuyorum.” Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu