Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, “Ucuz elektrik ve güvenlik için elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, zamlar geri çekilsin” dedi.

“Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez” diyen Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığınca düzenlenen ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma imza kampanyasında şunlar ifade edildi:

“Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor. Tek çözüm kamulaştırma. Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın! Ucuz elektrik verilsin! Zamlar geri çekilsin!” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi