Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kozlu ilçe kongrelerinin Karadeniz Bölgesinde yaptıkları ilk kongre olduğunu söyledi.

Konuşmasında Kozlu’daki vatandaşlardan ricası olduğunu ifade eden Sarıgül; “Siyasi partiler buraya gelecektir ve gidecektir. Siyasi partiler geldikten sonra onların görüşlerini ve düşüncelerini mutlaka dinleyiniz ama siyasi partiler için komşular kendi aranızda sakına birbirinize kırıcı sözler söylemeyiniz. Çünkü siyasi partiler buradan gittikten sonra sizler aynı bakkaldan, aynı kasaptan alış-veriş yapmak durumunda kalacaksınız” dedi.

Kozlu’ya ilçe kongrelerine katılmak üzere geldiğini belirten Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konuşmasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE’NİN EN DEMOKRATİK KİTLE PARTİSİYİZ

“Benim için, Türkiye Değişim Partisi için önemli olan Kozlu’nun birliğidir ve beraberliğidir. Kozlu’daki esnaflarımızın ve yurttaşlarımızın el ele, kol kola ve omuz omuza olmasıdır. Tam 12 sene önce Kozlu’ya gelmiştim. Kozlu Meydanı’ndan pandemi ve koşulları yoktu binlerce yurttaşımıza hitap etmiştim. İnşallah en kısa süre içerisinde tekrar Kozlu’ya geleceğim. Bugün burada demokrasi bayramı yaşanıyor. Partimiz kökleri çok derinlerde, partimiz örfümüze, töremize, geleneklerimize bağlı, inançlarımıza saygı duyan hudut ve bayrak birliği diyen Türkiye Cumhuriyetimizin inşallah en demokratik kitle partisi olacak. Nedeni şu; Tüzüğümüzde aynen şu yazıyor, ‘Bir genel başkan partisini iki genel seçimde iktidara taşıyamazsa görevini bir başka arkadaşına bırakacak.’ Yine partimizde delegelik sistemini tamamen kaldırdık. Partimizde şu anda genel başkanı partiye kayıtlı bütün üyeler seçecek. O nedenle ilçe başkanlarımızı partimize kayıtlı bütün üyeler seçecek. O nedenle Türkiye’nin en demokratik kitle partisiyiz.

KOZLU’NUN TURİZM AÇISINDAN GELİŞMESİ LAZIM

Zonguldak yıllar önce madenciliğin başkentiydi, alın terinin başkentiydi. Zonguldak’ta maden şehitlerimiz var, onları bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Ama Zonguldak’ımız ve Kozlu’muz turizm olarak daha da gelişmesi lazım. Tersanelerimizin çok daha fazla dünyaya hitap etmesi lazım. Bakıyorsunuz Antalya’daki, Göçek’teki, Bodrum’daki birçok tekneler Fransa’da yapılıyor ama inanın ki bizim ustalarımız Fransa’dan çok çok daha iyi bir noktada. Bizim tersanelerimizi muhteşem bir noktaya taşımamız lazım. Balıkçılığımızı çok daha fazla geliştirmemiz lazım. Zonguldak doğa harikası olan cennet illerimizden bir tanesidir. Zonguldak’ta yaz ve kış turizmini daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor.

GENÇLER MUTSUZ

Gençlere bakıyorum son derece mutsuz. Gençlerimiz internet parasını ödeyemiyor. Yeni teknolojinin imkanlarından arzu ettiğimiz şekilde yararlanamıyor. Üniversiteye giden gençlerimiz var. O gençlerimize bakıyorum orada şöyle bir yazı yazıyor “Kredi ve Yurtlar Kurumu” daha öğrenci üniversiteye başladığı zaman kredi vermek durumunda kalıyor. İnşallah Allah’ım izin verirse yurttaşlarımızın desteğiyle Türkiye Değişim Partimizin iktidarında öğrencilerimizin önünü mutlaka açacağız. Öğrencilerimizin bir kısmı tam teknolojiyle donatılmış özel okullara gidiyor, bir kısmı kısıtlı imkanların olduğu devlet okullarına gidiyor ancak sınavlarda aynı sorulara cevap veriyorlar. TDP iktidarında özel okullarda hangi imkan varsa, devlet okullarını da aynı imkanlara kavuşturulacaktır. 

TÜRKİYE’Yİ KISMET OLURSA ŞAHLANDIRACAĞIZ

4 T formülümüzle Türkiye’mizi kısmet olursa şahlandıracağız. Özellikle turizmde, özellikle tekstilde, özellikle tarımda çok başka noktalara geleceğiz. Teknolojide çok farklı noktalara geleceğiz. Bugün Türkiye için en önemlisi tarımdır. Hollanda’nın yüzölçümü Konya kadar ama bakıyorsunuz ki, Hollanda sadece tarımdan 210 milyar Euro ihracat yapıyor. Şöylesine bir bakıyoruz bütün Türkiye’mizin, cennet vatanımızın ihracat geliri 160 milyar dolar civarında. Hollanda Konya kadar toplam 560 milyar Euro ihracatı var bizim Türkiye’nin üç misli. Türkiye Değişim Partisi iktidarında çiftçilerimizin yüzü gülecek. Tarıma son derece büyük önem vereceğiz. Ekilmeyen-biçilmeyen toprak bırakmayacağız. Şöyle düşünün; Köprülere ve otoyollara alım garantisi veriyoruz ama çiftçilerimize niye alım garantisi vermiyoruz. Çiftçilerimize en iyi düzeyde alım garantisi vereceğiz.

SİYASİ PARTİLERİN KONGRELERİ ÖNEMLİ

Demokrasinin ilk basamağı siyasi partilerin kongreleridir. Siyasi partilerin kongreleri son derece önemlidir. Bugün Karadeniz’in ilk kongresini bu güzel ilçemizde Kozlu’muzda yapıyoruz. Kozlu’muzdan bütün Türkiye’mize şunu söylemek istiyorum; Bana diyecekler ki “Kozlulular kimdir, nasıl insanlardır” Ben o zaman üç kelime söylerim. Derim ki Kozlulular mert insanlardır, Kozlulular yiğit insanlardır ve misafirperver insanlardır. O nedenle bütün Kozlululara saygılarımı sunuyorum.”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından parti binasında gerçekleştirilen Kozlu ilçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresine katılarak Başkan Sibel Güneş ve yönetim kuruluna başarılar diledi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi