Erkmen: “İsteyen istediği yere aday olabilir”

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, tüm Zonguldak halkını cumartesi günü ilimize gelecek olan Ümit Özdağ’ın konuşmasını dinlemeye davet etti.

Fabrikalar neredeyse durma noktasına gelmiştir diyen Erkmen, “Fabrikalar küçülmeye gidiyor, işten işçi çıkartıyorlar ve bunun sonucunda ekonomide sıcak para girişi yok. Kurtarılmak istenen kişilere ise gerekli işlemler yapılmak üzere adımlar atılıyor. Bu nedenle Türkiye’de kuvvetler ayrımının tekrar güncel hale getirilmesi gerekiyor. Bu anlamda Ümit Özdağ hocanın verecek olduğu konferans büyük önem arz ediyor” dedi.

Arayı bozmak isteyenler, parti bütünlüğümüzü parçalamak isteyenler hep başarısız oldular bundan da başarısız çıkacaklardır diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE ÇIKILMAZ BİR YOLA GİRMİŞTİR

“İyi Parti olarak Türkiye’nin genelinde ve ilimizde bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda partimizin faaliyetlerine paralel yürüttüğümüz etkinliklerimiz oluyor. Partimizin simgesi olmuş ve partide önemli görevlerde olan kişiler ilimize gelerek parti üyelerimiz ile vatandaşlarımızı aydınlatıcı konferanslar veriyorlar. Bu çerçevede Ümit Özdağ cumartesi günü akşam ilimizde olacak ve Dedeman Otelin toplantı salonunda şuan ki mevcut hükümet sisteminin konu edildiği ve bunun Türkiye’yi getirdiği noktanın son durumu hakkında gerekli açıklamalarda bulunacak. Zonguldak halkını bu önemli konuşmayı dinlemeye davet ediyoruz. Çünkü geldiğimiz noktada Türkiye’nin artık bu sistemle gitmesinin mümkün olmadığı herkes tarafından görülmüştür. İyi Parti olarak şuanda savunduğumuz sistem güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter rejimdir. Bunun gerçekleşmesi için parlamenter rejimi savunan yani eskisindeki bir takım aksaklıkların düzeltilmesi, güçlendirilmesi, iyileştirilmesi ve bunun sonucunda kuvvetler ayrımının belirmiş bir sistemin geri getirilmesi için millet ittifakı da oluşturulmuştur. Bunun gerçekleştirilmesi içinde gerekli adımları atmamız gerekiyor. Daha önce iyi olacak denilen hususların nasıl kötüye gittiği konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapmak gerekiyor. Çünkü ne diyorlardı; “bu sistem geldiği zaman her şey çok iyi olacak, Türkiye iyi yönetilecek, Türkiye uçacak” diyorlardı. Ama gelinen noktada bırakın uçmayı, kalkınmayı artık çıkılmaz bir yola girilmiştir. İnsanlarımız şuanda büyük bir ekonomik sıkıntı içerisindedir.

TÜRKİYE’DE KUVVETLER AYRIMININ GÜNCEL HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Fabrikalar neredeyse durma noktasına gelmiştir. Fabrikalar küçülmeye gidiyor, işten işçi çıkartıyorlar ve bunun sonucunda ekonomide sıcak para girişi yok. Kurtarılmak istenen kişilere ise gerekli işlemler yapılmak üzere adımlar atılıyor. Bu nedenle Türkiye’de kuvvetler ayrımının tekrar güncel hale getirilmesi gerekiyor. Bu anlamda Ümit Özdağ hocanın verecek olduğu konferans büyük önem arz ediyor. Bunların dışında ildeki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kongre sürecine girildiğinde her partide olduğu gibi bizim partimizde de farklı düşüncede arkadaşlar çıkıyor. Farklı düşüncede olanların kimsenin şahsını hedef almadıktan ve kişilik haklarını zedeleyici noktaya uymadıktan sonra herkese saygı gösteririz. Ama kişilik haklarına ve partinin tüzel kişi kimliğine zarar veren hareketlere de müsaade etmeyiz. Bu nedenle bir bütünlük içerisinde gerek il yönetimi gerekse tüm ilçe başkanları arkadaşlarım olmak üzere bütünlük içerisinde devam ediyoruz. Bunun böyle gitmesini arzu etmeyen birtakım kişiler ise araya fitneler sokarak insanları birbirine düşürücü konuşmalar yapıyorlar. Biz bunların hiçbirine kulak asmıyoruz. Biz bu oyunlara hiçbir zaman düşmeyiz. Arayı bozmak isteyenler, parti bütünlüğümüzü parçalamak isteyenler hep başarısız oldular bundan da başarısız çıkacaklardır.

HİÇBİRİMİZ BİR YERE KENDİLİĞİMİZDEN ADAY OLMAYIZ

Biz herkesin istediği yerlere aday olabileceğini, istediği şekilde önünün açık olduğunu ama bununda bir terbiye sınırları içerisinde, karşıya nezaket sınırları içerisinde ve parti disiplini içinde yapmasını hep savunduk. Aynı şeyi yine savunuyoruz. Parti bütünlüğü içerisinde her şey olgunlukla yapılır. Karşılıklı iyi niyetle olur. Hiçbirimiz bir yere kendiliğimizden aday olmayız. Bizim için önemli olan partinin birliği ve bütünlüğüdür. Biz bu birlik ve bütünlüğü muhafaza ettik bundan sonrada aynı şekilde muhafaza etmeye devam edeceğiz. Kazanan herkes tarafından kabul görür kaybedende köşesine çekilir kazananı tebrik eder. Partide de işler yoluna devam eder. Bunun dışında bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Biz kötü söz sahibine aittir diyerek gülüp geçiyoruz. Bizim için partimizin bütünlüğü ve büyüklüğüdür. Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin geleceği iyi partidedir.”

Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi