AK Parti Çaycuma ilçe Başkanı Birol Yiğit ile Gazetemizin Çaycuma muhabiri Gönül Dombaycı ile bir söyleyişi gerçekleştirdi. Birol Yiğit geçtiğimiz aylarda genel merkez tarafında ilçe başkanlığı görevine atanarak, AK Parti’de yeni bir yönetim ve yeni parti binası ile yenilenerek AK Parti’yi şahlandırmaya geldiklerini söyledi.

Başkan Birol Yiğit, göreve talip olmadıklarını ve göreve layık görüldüklerinin altını çizerek, “2023 yılında Çaycuma’yı çok güzel sürprizlerin beklediğini ve belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya emanet verilen bayrağın geri alınacağını ifade etti.

Gönül Dombaycı: AK Parti İlçe Başkanlığına neden aday oldunuz?

Birol Yiğit: 16 yaşından beri siyasetin içindeyim. Resmi olarak siyasetin içinde olduğum dönemler oldu, malum yine böyle siyasetin içinde olduğum zamanlar oldu. Siyaset insanlara hizmet etme sanatıdır. Biz öyle biliriz. Aldığımız terbiye ve destur eğitim aldığımız ve büyüklerimizden gördüğümüzdür.

Bu süreç bizler için sürpriz değildi. Çaycuma’mızın gelişebilmesi için daha güzel bir yerlere gelebilmesi için Genel merkez tarafından farklı bir isim üzerine düşünüldü. Çok değerli adaylarımız vardı, Bayram Berber, Yıldırım Civan ve yönetim kurulu üyemiz olan Veli Verim büyüğümüz ve arkadaşlarımız vardı. Tabi onların haricinde daha farklı bir isim olsun, malumunuz üzerine bölge Koordinatör milletvekilimiz Metin beyin teklifi ile bu iş genel merkeze kadar gitti ve bizlere teklif edildiğinde bizlerin ilk aşamada tedirginliği oldu. Neden? Biz siyaset yaparken, ( tabi tek bir parti Refah-Fazilet idi o zamanlar,  rahmetli Erbakan hocamızın milli görüş dediğimiz) dürüst görevler yaptık. Bu süreçte milletvekili aday adaylığım, belediye başkanlığı aday adaylığım, belediye meclis adaylığım, il genel meclis adaylığım söz konusu oldu. Malum muhalefet parti olunca sonuç olarak başarılı olunamıyor. Muhalefet partilerin içerisinde bir tanesiydi Erbakan Hocamızın kurduğu partiler. Dolayısıyla bu süreç o kadar güzel ilerledi ki genel merkezin bize bizzat tebliği ile genel merkeze gidip bu işi bizlerden daha iyi yapacak abilerimiz var dediğimiz halde bu tebliğ Cumhurbaşkanımızın emri ile genel başkan yardımcımız Erkan Kandemir’in izniyle bize tebliğ edilmiş oldu.

Süreç Çaycuma için biraz sürpriz oldu, ama bizler için açıkçası sürpriz olmadı. Çünkü bu biraz kamuoyundan gizlide tutulmuş olabilir, bu süreç Türkiye’mizin daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmesi için, özellikle 2023 hedeflerimiz için, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için belki de ilk adımlarından bir tanesiydi. Bizim aldığımız terbiyede, “görev istenmez, verilir”. Nitekim bize de görev verildi, bölge milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu bize teveccüh gösterdiler. Bizim yapabileceğimiz düşündüler. Benim de aldığım siyasi terbiye buna izin verecektir inşallah.

Gönül Dombaycı: Bu listede beklenmeyen sürpriz bir isimdiniz, ilçe başkanı olarak göreve başladıktan sonra olumlu ya da olumsuz nasıl tepkilerle karşılaştınız?

Birol Yiğit: Bizler biraz dışarıda duruyormuş gibi görünsek te aslen davalarımız dediğimizin arkasında duran gizli kesimler vardır. Gizliden kastım, sandığa gider oyunu verir ama teşkilatlara üye değildirler. Ya da hakikaten müthiş davasını savunan insanlar biliriz. Gönülden davasına sahip ve herkesten fazla savunan babayiğitlerdir. Bunlardan bir tanesi de ben ve benim ailem idi. Dolayısıyla biz bu noktalara gelirken zaten var olan sistemin içerisinde hükümetimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı savunuyorduk.(Allah ömrünü , sağlığını ve iktidarını daim eylesin ) Sanırım bizim gittiğimiz bu yolda bizim ayrıştırıcı değil bileştirici özelliğimizi gördüler. Bizimde yapmak istediğimiz bu. Çevremizdekiler ve bize muhalefetmiş gibi görünen arkadaşlarımız yavaş yavaş yanımıza gelmeye başladılar. Benim mizacım gereği mülayim bir insanımdır. Bu mülayimliğim altında zekâmızı gerekli yerde doğru bir şekilde kullanmaktan geçer. Yine ben eski bir öğretmen olarak, 20 yıllık esnaflık hayatımızdan dolayı sanırım bize teveccüh gösteren genel merkezimiz gibi Çaycuma’mızın da aynı teveccühü göstereceğine eminim. Ben ve bizler gibi nice kahramanlar bu davanın içinde olduğunu biliriz. İnşallah Çaycuma’yı birleştireceğiz. Bizim küskünlüğümüz dargınlığımız olmaz. Bizler Allah için severiz insanları. Rabbim inşallah bizi bu yolda mahcup etmez.

Gönül Dombaycı:Siz kendinize göre yeni bir yönetim oluşturdunuz. Bunu neye göre nasıl oluşturdunuz?

Birol Yiğit: Yönetim kurulu oluşturulurken daha çok ehil ve ehliyetli insanların üzerinde durulması gerekiyor. O işlerin içindeki başarılı insanları bulmaya çalışırız. Bizler bu işleri yaparken daha çok gençlerimizden oluşturmaya çalıştık. Yüzde yetmiş civarında gençlerden bir yönetim oluşturduk. Avukat, mühendis, iş adamları ve eski yönetimden de olan arkadaşlarla bir harmanlama yaptık. Dolayısıyla yeni ve sıcak bu davada gönüllü arkadaşlarımızı yönetimimize aldık. Çok güzel ve başarılı işler çıkaracağımıza eminim.

Gönül Dombaycı: AK Parti ilçe başkanı olarak koltuğa oturduktan sonra en büyük hedefiniz?

Birol Yiğit: Önce genel seçimlerimiz var, sonra yerel seçimlerimiz var. Tabi ki bizim olmazsa olmazımız belediye başkanlığını almak. Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu’nu yine meclise göndermek.

Gönül Dombaycı: Göreve geldiğinizde ilk olarak parti binasını değiştirdiniz. Parti binasını değiştirerek yenilendiğinizin mesajını mı verdiniz?

Birol Yiğit: Şöyle bir espriyle devam edebiliriz. Buradan önceki yerde biz belediyeyi kaybettik. Şu an eskiden de bulunduğumuz yerde ise milletvekilimizi kazandık.  Biz kazanmaya geldik. Köklerimize geri döndük diyebiliriz.

Gönül Dombaycı: Çaycuma belediye başkanı Bülent Kantarcı ile oturup yeni bir proje için ya da yapılan çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundunuz mu?

Birol Yiğit: Şuan için öyle bir teklif gelmedi kendilerinden. Dolayısıyla biz göreve geleli bir buçuk ay oldu. Sanırım Bülent Bey olayın biraz daha oturmasını veya kabuller bittikten sonra bizleri ziyaret edecektir. Çaycuma bizim, Bülent başkanda Çaycuma’mızındır. O noktada ayrı gayrımız olmaz. Kendisine verilen görev ana muhalefet partinin Belediye başkanlığı, bize verilen görev iktidar partinin ilçe başkanlığı. Bülent başkanımızla bir husumetimiz olmaz. Her yapılan Çaycuma’nın daha ileriye gidebilmesi içindir. Bizim yaptıklarımız arasında en küçüğünden milletvekillerimiz desteğiyle her şeyden önce bir köprü yapılıyor. Her ne kadar belediyemiz yan tarafına bir yaya yolu olarak yapılan bir köprüde yapsa da tabi ki bu muhalefet ile iktidarın arasındaki farkı gösteriyor. Bizler iktidarın gücüyle biraz daha büyük projelere imza atarız. Eski engellemeler kalktıktan sonra Filyos liman projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. 2023 ve sonrası için ciddi anlamada umutluyuz. Çaycuma Filyos, Zonguldak ve Vadinin gelişeceğini şimdiden müjde olarak verebiliriz. Hatta ilçe başkanı olarak müjdeler vermemek için kendimi zor tutuyorum diyebilirim. 2023 yılında Bülent beyin emanet aldığı belediyemizi de geri alarak iktidar partisinin gücünü kullanarak Çaycuma ilçesini Vilayet seviyesine almış olacağız inşallah.

Gönül Dombaycı: İlçe başkanlığı olarak göreve geldiniz. Bundan sonraki süreçte sizi belediye başkanı ya da milletvekili adayı olmak gibi bir hedefiniz var mı?

Birol Yiğit: Bakın görev alınmaz verilir dedim. Biz hiçbir zaman görevlere talip olmadık. Eğer bu noktada benim belediye başkanlığımı ve ya milletvekili adaylığımızı kastediyorsanız, hayır. Öncelikle bulunduğumuz makamın hakkını vermek isteriz. Böyle bir lüksümüzün olmadığını düşünürüm. Gerçekten Çaycuma’mıza hizmet etme noktasında ilçe başkanlığına devam etmek isterim. Bunu taahhüt olarak söylemek isterim.

Gönül Dombaycı: İlçe başkanı olarak ilk yaptığınız çalışma köylerde vatandaşlar ile bir araya gelmek oldu. Bunu bir amacı var mı?

Birol Yiğit: Tabiki. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “köylü bu milletin efendisidir.” Her yerde bizim yükümüzü çeken kısmen geçimizi sağlayan köylülerimizdir. Bizlerde birer köylüyüzdür sonuçta. Merkezlerde otursak ta köylüyüzdür. Biz efendi olmaya değil, onlara hizmetkâr olmaya geldik. Biz dolayısıyla efendilerimizin köylülerimizin yanına gidiyoruz.

Gönül Dombaycı: AK Parti Çaycuma ilçe teşkilatında birlik ve bütünlüğü sağladınız mı? Parti olarak yenilendiniz mi?

Birol Yiğit: Yenilenmek için bu koltuğa oturduk. Yeni yönetim ile bu bir başlangıç, bu bir ilk adımdır. Ardındaki adımlarımızda onun yeniden güçlü bir Çaycuma’nın oluşturulması, Ak partinin Çaycuma’da ve köylerinde var olması içindi. Daha farklı adımlarımız gelecek. Yapacaklarımız aklımızda ve ajandamızda. Bunları ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. Bu bir duraksama döneminin bitimidir. Bizimle beraber bu teşkilat (parti) daha çok güzelleşecek ve şahlanacak. İri olacağız, diri olacağız ve hep beraber güçlü büyük Çaycuma olacağız.

Gönül Dombaycı: Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Birol Yiğit: Çaycuma’mızın nüfusu itibariyle birçok ilçeden daha büyüktür ama yine de göç veriyor. Göç veren Çaycuma yerine inşallah göç alan Çaycuma noktasına gelmesi için elimizden geleni sayın Vekillerimiz sayın Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve de Çaycuma’mızın bölge gücünü kendisine borçlu olduğumuz sayın Ahmet Çolakoğlu bey ile yapacağız. Biz kucaklamaya geliyoruz demiştim. Eski ve yeni teşkilat üyelerimizle, İnsanları kucaklayarak daha güçlü günlere, daha şanlı yarınlara hep beraber hareket edelim isterim. İnşallah hep beraber Çaycuma bizi anlayacaktır. Biz ise Çaycuma’yı anlıyoruz. Daha kaliteli yarınlar bizim inşallah. Benim sloganım vardır, “olacaksa en iyisi olsun.”

HABER: GÖNÜL DOMBAYCI

Editör: Haber Merkezi