Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, iktidarın artık acziyet içerisinde olduğunu söyledi.

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Ak Parti politikaları yanlış mecrada yürüyor. Üretim yapan veya istihdam üreten bir ekonomi politikası izlenmedi. Borca dayalı, dışa bağımlı bir ekonomik politika izlendi. Bunun faturasını şuanda tüm Türkiye ödediği gibi Zonguldak’ta ödüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYORLAR

“Türkiye’de suni bir gündem var. Bu saray rejiminin ortaya koyduğu bir suni gündem! Sarah rejiminin, yandaşlarının, beşli müteahhit çetesinin, bir eli yağda diğer eli balda olan ve malı götürenlerin, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenlerin suni gündemlerinin Türkiye’nin gerçek gündemiyle örtüşmediğini görüyoruz. Onların gündeminde; kendilerine oy vermeyen herkesi terörist ve vatan haini ilan etmek, muhalefet temsilcilerini veya muhalif gazetecilerin bir cümlesini cımbızla çekip günlerce üzerinde tepinip bin bir laf üretmek, bu şekille de halkın gerçek gündeminin konuşulmasına engel olmak var. Bu suni gündemlerin amacı şu; Türkiye’yi yönetemiyorlar, Türkiye’yi yönetemedikleri içinde halkın gerçek gündeminin konuşulmasına engel olmaya çalışıyorlar.

İKTİDARIN ACZİYET İÇERİSİNDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

İktidarın artık acziyet içerisinde olduğu görüyoruz. Halkın gerçek gündemine baktığımızda halkın gerçek gündeminde çok farklı konular var. Halkın gerçek gündeminde işsizlik, yoksulluk, açlık, hayat pahalılığı, zamlar ekonomik kriz ve geçim derdi var. COVID 19’un yarattığı yanlış ve kötü ekonominin ortaya koyduğu ekonomik kriz var. Bu anlamda Zonguldak’ın gerçek gündemine baktığımızda Zonguldak işsizlikle boğuşuyor, ekonomik krizle boğuşuyor. Vatandaşlarımız geçim derdiyle boğuşuyor. Bizler Zonguldak’ın ve ülkemizin gerçek gündemini konuşuyoruz.

TÜRKİYE GENELİNDE 10 MİLYON 700 BİN İŞSİZ VAR

Bugün itibariyle Türkiye geneline baktığımızda 10 milyon 700 bin işsizimiz var. Bu çok büyük bir rakam! İşsiz sayısında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorunu kırmış vaziyetteyiz. Özellikle gençlerdeki işsizlik oranımız çok yüksek. Gençlerimiz üniversitelerden veya herhangi bir okuldan mezunlar, bir meslek sahibi olmuşlar ve iş arıyorlar ama bulamıyorlar. Zonguldak’ta birinci sorun işsizlik. Zonguldak nüfusunun 18 yılda gerilemesinin en büyük sebebi Zonguldak’ta iş olanaklarının olmaması, ekonomik krizin derinleşerek devam etmesi.

AK PARTİ POLİTİKALARI YANLIŞ MECRADA YÜRÜYOR

Ak Parti politikaları yanlış mecrada yürüyor. Üretim yapan veya istihdam üreten bir ekonomi politikası izlenmedi. Borca dayalı, dışa bağımlı bir ekonomik politika izlendi. Bunun faturasını şuanda tüm Türkiye ödediği gibi Zonguldak’ta ödüyor. Bu anlamda Zonguldak’ımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi Türkiye Taşkömürü Kurumundaki işçi açıklarıdır. Kurumda 2002 yılında 18 bin kişi çalışırken şuanda işçi sayısı 7 bin 727’ye düşmüş. Norm kadrosu 14 bin olmasına rağmen 7 bin 727’ye düşmüş. Şuan için Türkiye Taşkömürü Kurumuna en az 5 bin 100’ün üzerinde işçi alınması gerekiyor. Yerin üzerinde binlerce işsiz gencimiz var, yerin altında çıkartılmayı bekleyen milyonlarca ton taşkömürü var Türkiye’nin de taşkömürüne ihtiyacı var. Ama biz bu kömürü çıkartamıyoruz, işsizimize iş bulamıyoruz. Neden? Çünkü Türkiye’de beceriksiz ve acziyet içerisinde olan bir Ak Parti yönetimi var.

DAĞ FARE DOĞURDU

Zonguldak Belediye Başkanımız halkın iradesiyle seçilmiştir bizimde seçilen herkese saygımız sonsuz. Zonguldak’a hizmet etmek için yola çıkmıştır ve hizmet etmeye çalışıyor. Ancak bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak anlayışımız biraz daha farklı. Sayın Selim Alan hizmetlerini yürütürken Zonguldak’ın tarihini yok etmeye çalışıyor. Zonguldak’ın tarihini yok ederek bir yere varamazsınız. Zonguldak Belediyesi borç batağı içerisinde ve yatırımların çoğu merkezi hükümet tarafından finans ediliyor. Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisinde iken merkezi hükümet maalesef bu tür destekler vermedi ve Zonguldak Belediyesinin önünü kesti. Şimdi merkezi hükümet Zonguldak Belediyesinin önünü açıyor ama seçim döneminde ki vaatlerine baktığımızda dağ fare doğurdu. Zonguldaklının hoşuna gidebilecek bir hizmette göremiyoruz.

ZONGULDAK TARİHİ MİSYONU OLAN BİR KENT

Belediyecilik çok farklı bir zihniyettir. Ak Parti belediyeciliği merkezi hükümette olduğu gibi rant odaklı. Mutlaka yandaş birilerine para kazandıracak ve yaptıkları işlerde malı götürecek, köşeyi dönecek. Zihniyet budur. Zonguldak Belediyesinde de aynı zihniyetle hareket ediliyor. Süreçler açık ve şeffaf yönetilmiyor. Bu şekilde bir yönetim anlayışının Zonguldak’a bir yararı olmaz. Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk ilk il olarak Zonguldak’ı ilan etmiş. Zonguldak bu anlamda cumhuriyet kentidir. Tarihi misyonu olan bir kenttir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi