Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 9 Eylül Pazartesi günü Zonguldak valiliği önünde yapacakları partilerinin kuruluş yıldönümüne tüm halkı ve partilileri davet etti.

Güney parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yaptığı açıklamada “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96’ncı kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek şunları söyledi”

“Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisinin 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmasından kısa bir süre sonra kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde  dile getirmiştir.

Bu inançla 9 Eylül Pazartesi günü saat 11.00 de Valilik önünde çelenk koyma töreni, akabinde İsmet İnönü anıtına karanfil bırakılacaktır. Hemen ardından  İl Başkanlığında plaket töreni düzenlenecektir. Partimizin 96. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine tüm halkımız davetlidir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi