Sivas Yenişehir Mahallesi’ndeki KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü, dün gece saatlerinde bir öğrencinin yaşadığı korku dolu anlara sahne oldu. Yurtta yaşanan asansör arızası sonucu ismi henüz öğrenilemeyen bir öğrenci, korku dolu anlar yaşadı.

Sivas yerel basın organlarında yer alan habere göre Sivas KYK Kız Yurdu’nda yaşanan olay, öğrencileri ve yurt yönetimini karşı karşıya getirdi. Daha önce asansörle ilgili uyarılarda bulunan öğrencilerin endişeleri gerçeğe dönüştü. Bir öğrencinin asansörde mahsur kalıp panik atak geçirmesi sonucu olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Doğru ağaç kesme eğitimi verildi Doğru ağaç kesme eğitimi verildi

Haftalar önce yurt yönetimine asansör sorunları hakkında uyarılarda bulunan öğrenciler, yaşanan bu talihsiz olayın ardından dışarıda toplandı ve yönetimi protesto etti. Yaşanan olayın devamında öğrencilerin öfkesini daha da arttı.

Kız öğrencilerinin protestoların ardından erkek öğrenciler de yurt dışına çıkarak dayanışma gösterdi. Olayın ardından yurt yönetimi, asansör sorunlarına derhal çözüm bulma sözü verdi.

Sadece iki gün önce Aydın’da bulunan bir KYK yurdunda, bir öğrencinin asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybettiği üzücü bir olay yaşanmıştı. Bu talihsiz iki olay, KYK yurtlarının güvenlik ve bakım konularındaki ciddiyetini bir kez daha gündeme getirirken, öğrenci topluluğunda büyük bir endişe ve duyarlılık yaratmış durumda. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu