Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Şirin, milletvekili seçimlerinde Türkiye Sakatlar Derneği’ni temsilen en az 30 engelli bireyin TBMM’de yer alması gerektiğini söyledi. Şirin öte yandan, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimde de belediye meclisi üyeliği için adaylığını koyacağını söyledi. 
“AZ 30’UN ÜSTÜNDE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Şirin’in açıklamaları şu şekilde: 
“Engelli camiamızda hem TBMM’de hem belediye meclisinde, aynı anda il genel meclisinde de kesinlikle temsil edilmeleri gerekiyor. Çünkü engellilere yönelik faaliyetlerin kamuda uygulanması noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yani bunun için mecliste ne kadar çok engelli arkadaşımız milletvekili olursa, siyasi parti görüşü hiç önemli değil, önemli olan camiamızdan olmasıdır. Zonguldak’tan şu ana kadar bildiğimiz iki tane adayımız var. Bir tanesi AK Parti, bir tanesi de İYİ Parti’den. Bizim genel başkanımız da İstanbul’da Ankara’da milletvekilliğine aday adayı oldu. Aynı zamanda yine genel merkezimizden genel başkan yardımcımız da milletvekili aday adaylarına müracaat etti. İstanbul’da şu ana kadar duyduğumuz 10’un üzerinde engellinin milletvekili için camiamızdan müracaat ettiğini biliyoruz. İnşallah Türkiye genelinde bu sayının meclise girme noktasında en az 30’un üstünde olmasını temenni ediyoruz. Çünkü mecliste gerçekten kanun ve yasaları çıkmasında söz sahibi olmaları gerekiyor.”
“CAMİAMIZI TEMSİL ETMEK İÇİN GÖREV ALMAKTA KARARLIYIM”
Kendisinin aday olup olmayacağı konusunda konuşan Şirin, “Ben kendim şahsen önümüzdeki bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde ilimizde kesinlikle il genel veya belediye meclisinden bir tanesinde camiamızı temsil etmek için görev almakta kararlıyım. İnşallah o zaman buralarda görev alırsak yine elimizdeki engellere hizmet noktasında daha fazla yarar olacağına inanıyorum.  Ben tekrar bütün siyasi partilerden aday adayı olan engelli arkadaşlarımıza Türkiye genelinde seçilebilecek yerde görev almaları için tüm siyasi partilere tüm engelli camiası adına sesleniyorum, inşallah taleplerimiz yerine ulaşır diye düşünüyorum.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu