Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 2023 yılını verimli bir şekilde geçirdiklerini ifade ederek, "Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi olarak İlimizde 1995 yılından beri Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde Engellilere yönelik faaliyetlerine devam etmektedir. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyetlerimize tüm hızımızla devam ettik. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi dolayısıyla Genel Merkezimizin öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasına medikal malzemeler ve sağlık malzemeleri ile gıda yardımı yaptık. Yıl içinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunda Başkan ve Başkan yardımcımızla 2 kişi Asil üye olarak denetimlere katıldık ve katılmaya devam ediyoruz.

Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

TSD Zonguldak Şube Başkanı olarak Türkiye Sakatlar Konfederasyonunu temsilen  Asıl üye statüsünde 3 ayda bir Sayın Valimizin Başkanlığında yapılan İl İstihdam Kuruluna  katılıyoruz ve katılmaya devam ediyoruz. Engelli çalışan üyelerimizin çalıştıkları iş yerlerinde karşılaştıkları sorunlar için işverenlerle bire bir görüşerek çözümü için gereğini yaptık. Engellilerin her türlü resmi yazışmalarını yıllardır olduğu gibi hiç bir bedel talep etmeden yerine getirdik. Genel Merkezimiz tarafından hayata geçirilen Dernek üye kartlarından talep eden 300 üyemize üye kartlarını teslim ettik. Ramazan ayında 300 ihtiyaç sahibine ramazan kumanyası verdik , 11 İhtiyaç sahibi Engellimize yeni kışlık mont verdik. Derneğimize bağışlanan 2 el giysileri ihtiyaç sahibi Engellilere ve ailelerine dağıttık , dağıtmaya devam ediyoruz.

Eğitim başlama zamanı 15 Engelli ailesine kırtasiye yardımı yaptık , Dernek aracımızla ihtiyaç duyan Engellileri istedikleri yere şehir içi ücretsiz ilçelere veya başka illere de yakıt karşılığı getirdik.2024 Nisan ayında yapılacak olan EKPSS Sınavına katılacak Engelliler için Halk Eğitim Müdürlüğünde Hazırlık kursu açılması için görüşmelerimizi yaptık ve kursa katılacak adayların Müracaatını başlattık . Genel Merkezimizin Antalya Kemer ilçesinde düzenlediği Başkanlar Kuruluna katıldık ve Zonguldak Şubesi olarak Başarı Plaketi aldık.

Yönetim Kurulu olarak yıl içinde İhtiyaç sahibi Engellilere 10 Adet Koltuk Değneği , 14 adet Volkır ( Yürüteç ) , 3 adet görme Engelli Bastonu , 3 adet Akülü Tekerlekli sandalye , 5 Akülü sandalye için çift Akü olarak 10 adet Akü verdik , 70 adet Manüel Tekerlekli Sandalye dağıttık . Türkiye Sakatlar Derneği olarak Engellilere yönelik faaliyetlerimiz 2024 yılında da tüm hızıyla devam edecektir. Yönetim Kurulu olarak Bizlere Destek olan Tüm Bağışçılarımıza camiamız adına sonsuz teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi  sunuyoruz" seklinde konuştu. (Sertaç Özdemir)

Editör: Murat Barutçu