Sigorta, araç, sağlık, trafik ve hayat olmak üzere hem can hem de mal güvenliğini sağlamak adına yaptırılan bir güvencedir. Poliçe, genellikle yaptıracağınız güvencenin türüne göre değişik şartlara sahiptir. Burada önemli olan poliçe kapsamında yer alan maddelerin sizin lehinize olmasıdır. Sigortayeri güvencesiyle, kasko, özel sağlık, tamamlayıcı sağlık, hayat sigortası gibi farklı güvenceler içinden ihtiyacınız olanı zahmetsizce seçebilirsiniz. 

Sigorta Teklifi Nasıl Alınır?

Sigorta şirketleri konusunda araştırma yaparken verdikleri hizmetlerin sizin bütçenize uygunluğuna ve kapsamına dikkat etmelisiniz. Çünkü her sigorta, ihtiyaçlarınızın tamamını karşılayacak kapsama sahip olmayabilir. Size uygun gelen tekliflerin hepsini detaylı olarak incelemelisiniz. Örneğin sağlık sigortası yaptırırken hangi tedavileri kapsadığını araştırarak sonradan ekstra ücret ödemek zorunda kalıp kalmayacağınızı öğrenebilirsiniz. Kasko ya da trafik güvencesi yaptırırken de bu durum geçerlidir.

Trafik kazaları neticesinde araçların çok büyük oranda hasar görme ihtimali söz konusudur. Maddi hasarı yüksek olan trafik kazalarında hasarın trafik güvencesi ya da kasko tarafından karşılanacağından emin olmalısınız. Büyük bir hasar karşısında neredeyse aracınızın değeri kadar masrafınız olabilir. Bu durumda kasko sayesinde hiç ödeme yapmadan aracınızın hasarını giderebilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz poliçenin bütün kazaları kapsadığından emin olmalısınız. Hangi durumlar sigorta kapsamı dışındadır, hangi durumlarda güvenceniz devreye girer? Bütün bu soruları, danışmanınızla detaylı olarak konuşabilirsiniz.

Sigorta Poliçesinde Yer alması Gerekenler Nelerdir?

Poliçenizde yer alması gerekenleri aşağıdaki sıralamamız mümkün:

●     Poliçenizin kapsadığı durumlar

●     Poliçenizin maddi hasarınızın ne kadarını karşıladığı

●     Hangi durumlarda poliçenizin geçerli olmayacağı

●     Sigorta kapsamına girmeyen durumlar

●     İptal ve iade politikaları

Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri Sancaktepe Bölgesinde 24 Saat Açık Kilit Hizmetleri

●     Poliçeden faydalanabileceğiniz yaş aralığı

●     Poliçenizin geçerli olduğu süre

●     Tehlikeli meslekler için gerekli olabilecek özel güvenceler yer alır.

Poliçe Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle poliçe yaptırdığınız şirketin güvenilirliğinden emin olmalısınız. Poliçenizin ihtiyacınızla örtüştüğünden emin olmalısınız. İhtiyaç duymadığınız maddeleri poliçe kapsamından çıkararak fazla ödeme yapmaktan da kurtulabilirsiniz. Poliçenizde genel şartların yanında size özel şartların da bulunması önemli bir avantajdır.

Sigorta poliçesi satın alırken size özel paketleri kontrol edip kıyaslayarak daha kolay tercih yapabilirsiniz. Danışmanınıza her an ulaşabiliyor olmanız da önemlidir. Aklınıza takılan ya da yardım isteyeceğiniz bir durumda her an online ya da telefon aracılığıyla danışmanlık alabilmelisiniz. Ödeme planını gelir durumunuza göre belirleyebilmelisiniz. Kişisel verilen güvenliği de son derece önemlidir. Tercih ettiğiniz şirketin, bilgilerinizi dışarı sızdırmayacağını güvence etmelidir. Poliçe şartları hem sizin hem de poliçe yaptırdığınız şirketin lehine hazırlandığından emin olmalısınız.

Sigorta Fiyatları Neye Göre Değişir?

Satın aldığınız güvencenin ücreti, öncelikle onu kullanma ihtimalinizin yüksekliğine göre değişir. Sağlık durumunuz, mesleğiniz, yaşınız poliçe yaptırırken ödeyeceğiniz ücreti belirleyen faktörlerdir. İlk kez poliçe satın alırken ödeyeceğiniz ücretle aynı sigorta şirketinin eski müşterisi olduğunuzda kazanacağınız indirimler ödemelerinizi daha kolay yapmanıza yardım eder. Bazı şirketler, müşterilerine özel indirim fırsatları sunar. Bu dönemleri değerlendirerek hem ev kazalarına hem trafik kazalarına karşı maddi kaybınızı telafi etme şansı yakalayabilirsiniz.

Sağlık alanında hem özel hem de tamamlayıcı sağlık güvencesi gibi farklı güvencelerden yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık hizmetleri sayesinde özel hastanelerde bazı şartlar dışında ekstra ücret ödemeden muayene olabilir, tıbbi yardım alabilirsiniz.

Ev güvencesi kapsamında DASK ve konut güvencesi olmak üzere iki farklı güvenceden faydalanabilirsiniz. Böylece afetlere, küçük ev kazalarına, çilingir desteğine ihtiyaç duyduğunuz durumlara karşı kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Sigortayeri güvencesiyle yaptıracağınız kaskoda, olası maddi hasarlı trafik kazalarınızı, kayıplarınızı ya da ihtiyaçlarınızı sıkıntıya girmeden karşılayabilirsiniz. Hemen şimdi sigorta teklifi alarak, kendinize en uygun poliçeyi değerlendirebilirsiniz.

Editör: Muhammet