Meclis'te yasalaşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından SGK binalarında yoğunluk başladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonraki ilk mesai saatinden itibaren SGK Zonguldak İl Müdürlüğü binasında emeklilik başvuru yoğunluğu başladı. Müdürlük personelleri vatandaşların işlemlerini en kısa sürede tamamlamak adına yoğun mesai harcıyorlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, EYT düzenlemesi başvuru süreci hakkında şu bilgileri verdi:

YOĞUN BİR DÖNEM, HERKESİN İŞİ HALLEDİLECEK

“Uzun zamandır beklenen EYT ile ilgili düzenleme bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.  Biz de uzun zamandır arkadaşlarımızla sürekli toplantılar yaparak bu süreci en kolay nasıl atlatabiliriz çalışmalarını yapıyorduk. Sabah organizasyonumuzu bu şekilde yaptık. Örnek formlarımızı hazırlayıp duvarlarımıza astık. Formlarımızı çok sayıda bastırdık. Formların düzenli bir şekilde doldurulması için arkadaşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Formlar doldurulduktan sonra kurmuş olduğumuz masalarda önce kontrolleri yapılıyor, sonrasında nihai kayıt aşamasına gönderiyoruz, kayıtlarını yaptırmış oluyoruz ve süreci bu şekilde yürütüyoruz. Bu dönemde sigortalılarımızdan özellikle hoşgörü istiyoruz. Yoğun bir dönem, herkesin işi halledilecek. Organizasyonumuzu da bu şekilde kurgulamış durumdayız ama karşılıklı bir anlayışın gerektiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince bu süreci kısa zamanda daha iyi nasıl bitirebiliriz çabası içerisinde olacağız. Umarım herkesin istediği şekilde kısa zamanda sonuçlanır herkes emeklilik hayatına başlamış olur.”

BORÇLU OLANLARIN EMEKLİLİK MÜRACAATI GEÇERLİ OLMUYOR

Süreçte uygulanması gereken bazı konu başlıkları olduğunu da belirten SGK İl Müdürü Erkin Avcı; “Birincisi;  emeklilik müracaatlarını vermiş olanlar mutlaka aktif çalışıyorlar ise emeklilik işleminin devreye girebilmesi için işten ayrılmaları gerekiyor. Eğer Bağ-Kur sigortalısı ise mutlaka borçlarını ödemiş olması gerekiyor. Borçlu olanların emeklilik müracaatı geçerli emeklilik müracaatı olmuyor. Bu konuda şahısları mutlaka uyarıyoruz. Belgelerini doldururken mutlaka telefon numaralarını girsinler. Gittikleri zaman SMS kayıt sistemine SMS’lerini kayıt ederlerse kendilerine yapmış olduğumuz işlemin her safahatında bilgi vermiş oluruz. İlla da bize gelmelerine gerek yok. Oturduğumuz yerden E-devlet üzerinden emekli müracaatlarını yapma imkanı mevcut. Ayın 31’ine kadar vermiş oldukları her türlü talep 1 Nisan itibari ile emeklilik hakkı kazandırdığı için illa da bugün vereyim yoğunluğa kalmayayım demeye gerek yok. E-devletten girebilecekleri gibi bu süreç içerisinde de emeklilik müracaatlarını yapabilirler. Zonguldak için net olarak elimize bir tablo almış değiliz ama Zonguldak’ta geçerli talebin 20 bin civarında olacağını düşünüyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_8235IMG_8232-1IMG_8230IMG_8221

Editör: Seçkin