Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 7 Kasım 2026 Cumartesi günü Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu be İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurula KESK’e bağlı sendikaların başkanları ve yöneticileri katıldı.
ŞAHİN: “EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”
Genel kurulda konuşan mevcut SES şube başkanı Duygu Şahin, ekonomik koşulların sağlık ve sosyal hizmet çalışanları üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Emekçilerin her geçen gün daha fazla geçim sıkıntısı yaşadığını savunan Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün ülkemizde ekonomik krizin yükünü en ağır biçimde emekçiler taşıyor. Her geçen gün biraz daha yoksullaşıyoruz. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Geleceğe dair kaygılarımızla yaşamaya çalışıyoruz.”
PERSONEL EKSİKLİĞİ VE SAĞLIKTA ŞİDDETİ GÜNDEME GETİRDİ
Sağlık çalışanlarının yalnızca ekonomik sorunlarla mücadele etmediğini belirten Şahin, ağır iş yükü, personel yetersizliği, güvencesiz istihdam, mobbing ve sağlıkta şiddetin çalışma hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.
Şahin, sendikanın taleplerini şöyle sıraladı:
“Bizler performans baskısı altında insanca koşullarda çalışmak istiyoruz. Yoksulluk sınırının üzerinde ücret, güvenceli istihdam, eşit işe eşit ücret ve demokratik çalışma ortamı istiyoruz.”
Sağlık hizmetlerinin kamusal bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Şahin, sağlık alanındaki piyasalaşma politikalarına ve çalışanların emeğinin değersizleştirilmesine karşı sendikal mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
GENEL KURULUN DİVAN BAŞKANI ÖZGÜR ERKAL OLDU
SES Zonguldak Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’nda divan başkanlığı görevine Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Özgür Erkal getirildi.
KESK’e bağlı sendikaların temsilcilerinin de hazır bulunduğu genel kurulda, yeni dönem yönetiminin belirlenmesi için seçim gerçekleştirildi.
DUYGU ŞAHİN YENİDEN SEÇİLDİ
Genel kurul sonucunda Duygu Şahin, SES Zonguldak Şubesi’ndeki görevine yeniden seçilerek güven tazeledi.






