Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un 2023-2024 sezonu için prensip anlaşmasına vardığı teknik direktör Serkan Afacan, şehirde tek profesyonel takım unvanına sahip madenci takımı Zonguldak Kömürspor’un artık 1. Lige çıkması gerektiğini söyledi. Afacan, geçen her yılın kulüp için büyük bir kayıp olduğunu, bu nedenle 2023-2024 sezonunda şartların oluşması halinde Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmalarının mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

2019-2020 sezonunda çalıştırdığı Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün teknik direktörlük kariyerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Serkan Afacan, Zonguldak Kömürspor’la kurduğu gönül bağının günlük değil, ömürlük olduğunu, görev yapmadığı dönemde dahi “iyi bir taraftar” olarak maçları takip ettiğini ifade etti.

Zonguldak Kömürspor’u her zaman farklı bir yerde tuttuğunu dile getiren Balıkesirli teknik direktör, yöneltilen soruları net ifadelerle cevapladı.

Zonguldak’ın potansiyeli yüksek “tam bir futbol kenti” olduğunun altını çizen Afacan, Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekilleri başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının elbirliği vermesi halinde üstesinden gelinemeyecek bir şeyin olmayacağına vurgu yaptı.

"ZONGULDAK TAM BİR FUTBOL ŞEHRİ...

BU POTANSİYELİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Kırmızı-Lacivertli kulübün şehrin marka değeri olduğunu, bu marka değerini daha fazla yukarıya çıkarmak için elbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğine dikkat çeken Serkan hoca, “Zonguldak’a yabancı biri değilim. 3,5 yıl önce orada görev yaptım. Bir üst lige çıkmak için neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ben Zonguldak’ı seviyorum.  Emeğin Başkent’iyle günlük değil, ömürlük bir gönül bağım var. 3,5 yıllık süreçte bile iyi bir taraftar olarak Zonguldak Kömürspor’u destekledim. Birçok maçına gittim. Yeniden birlikte neden olmayalım ki... Yeter ki şartlar oluşsun, 1 lira para konuşmadan göreve başlamaya hazırım.” dedi.

Zonguldak Kömürspor’un taraftarıyla birlikte büyük bir kulüp olduğunu, kesinlikle bir üst ligi hak ettiğini belirten Afacan, Zonguldak Kömürspor’un artık kaybedecek bir yılının dahi olmadığını söyledi.

"1. LİGE ÇIKMAK ZOR DEĞİL,

YETER Kİ ŞARTLAR OLUŞSSUN"

2023-2024 sezonunun “atılım” sezonu olabileceğini aktaran Serkan hoca, “Zonguldak Kömürspor 7 sezondur 2. Ligde. Artık 1. Lige çıkmalı. Çıkmak için şartların oluşması gerekiyor. Nedir bu şartlar? Görev yaptığım dönemde de dile getirmiştim, şimdi de söylüyorum. Birlik-beraberliğin sağlanması gerekiyor. Bu sadece sözde kalmamalı, uygulamaya sokulmalı. İyi bir yapılanma ile Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarabiliriz. Bu çok zor değil. Yeter ki şehir istesin. Taraftarın yıllardır istediğini zaten biliyorum. Şehrin önde gelen isimlerini bu işin içine sokmalıyız.” şeklinde konuştu.

"KULÜBE KATMA DEĞER SAĞLAYAN

BİR TAKIM OLUŞTURABİLİRİZ"

Zonguldak Kömürspor’un yarışmacı takım olmakla beraber yetiştirip kazandıran bir kulüp olmasının çok zor olmadığını ifade eden Afacan, “2 ve 3. Ligi çok iyi biliyorum. Zamanımın büyük bir çoğunluğu maç izlemekle geçiyor. Futbolcu transferi konusunda bir sıkıntı kesinlikle olmayacak. Geniş bir oyuncu yelpazem var. Bunları Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’le de paylaşıyorum. Zonguldak Kömürspor yarışmacı takım olmakla beraber yetiştiren ve akabinde para kazanan bir kulüp olabilir. Bunu uzun soluklu bir sistem haline getirebiliriz. Futbolcudan faydalandığımız gibi bonservis bedeliyle kulübe çok büyük katma değer sağlayabiliriz. Geçmişte Zonguldak’a getirdiğimiz oyuncuları biliyorsunuz. Bir çoğu hala üst liglerde oynuyor. Muammer Sarıkaya, Mehmet Gürkan Öztürk, Onurcan Güler, Serhat Baştan, İsmail Güven, Cenk Doğan gibi isimler bizden sonra çok iyi takımlarda oynadı. Muammer bugün Süper Lig’de İstanbulspor forması giyiyor. Bu tarz oyuncuları yine bulabilir ve ilerleyen süreçte de takıma katma değer sağlayabiliriz” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ