Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Zonguldak İl Özel İdaresi bütçesi kullanılarak İlimizde sera naylonlarının yenilenmesi projesi yapılacağı bildirildi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılı için Tarım Arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne  sunulan ve kabul edilen 11 projeden ilki olan sera naylonu değiştirme proje  %75 devlet katkısı ve %25’ i üretici katkısı olarak uygulanacak.

Projeler hakkında bilgi veren Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı “2021 yılında TAKEP projeleri kapsamında 3 proje, 2022 yılında 6 proje ve 2023 yılı için ise 11 projenin Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylandı. Onaylanan projelerimizden ilk olarak bölgemizin ihtiyacı olan sera naylonu değişimi ile başlıyoruz” diyerek şunları  söyledi:

“Bölgemizde bulunan yüksek tünel olarak tabir edilen seralarımızın yüzde 90’ın 240 m2 standart seralar olduğunu, uzun yıllardır üreticilerimizin sera naylonlarını değiştirmedikleri için hem verim kaybı hem de ürünlerinde kalite kaybı yaşadıklarını tespit ettik bu doğrultuda projelerimizi Bakanlığımıza sunduk ve kabul gördük. Sera naylonlarımızın değişimi projemizi Tarım ve Orman Bakanlığı desteğimizi ve Zonguldak İl Özel İdaresi desteğini kullanarak %75 hibe ile tüm üreticilerimizin sera naylonlarını değiştirmek istiyoruz. Projeden yararlanmak isteyen üreticilerimiz en kısa zamanda İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapmalarını bekliyoruz. Zonguldak tarımının daha ileriye gitmesi için çok önem verdiğimiz bu projeler için yaptıkları katkılardan dolayı öncelikle Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi ’ye, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz, Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz’a ve her projede desteklerini esirgemeyen Zonguldak İl Genel Meclisimize şahsım ve İlimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum”  (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin