Ödülü YÖK Başkanı verdi Ödülü YÖK Başkanı verdi

Zonguldak Haber- Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun hakkımda çarpıcı bir iddiada bulundu. Alan 2019'yilinda  Ebru Uzun'un yanıma gelerek kendisinden hiçbir talebim olmadığı halde isimlerde seni destekleyeceğim ben Harun Akın'ın ekibindenim. Bu nokta nokta kişiyi desteklemem diye bizzat bana söyledi" dedi.

 Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan şunları söyledi:"Şimdi değerli arkadaşlar aslında nasıl diyeyim? Ebru Hanım göreve geldiği günden beri ne yazık ki belli periyotlarda böyle bana göre siyasi nezaket kurallarından yoksun gereksiz, yersiz. Zonguldak'ımıza, belediyemize, insanımıza hiçbir faydası olmayan ne yazık ki böyle tuhaf çıkışlar yapıyor. Gene bizim şahsımız noktasında yeteneksiz, beceriksiz gibi hiçbir siyasi nezaket kuralına uymayan, siyasi etik kurallarına uymayan kendisine de pek yakıştıramadığım tarzda bir açıklama yapmış. Oysaki iki gün önce biz Ankara'ya ilk gittiğimizde kendisi beni aradı. Bizim yıllardan beri gelen bir var kendisiyle. Bir partilisinin cenazesini araç talep etti ki bundan önce de defaten bizden talepleri oldu. Partisi adına ya da kendi teşkilatından ya da kendi yakın çevrelerle ilgili. Biz buralara hep olumlu adım attık. Ama ne yazık ki attığımız her adımın karşısında bu tip açık karşı karşıya kaldık. Ha şurada çıkmasın bu dediklerimden. Yani biz bunları onlara yapıyoruz. Hani bizi eleştirmesin diye öyle bir derdimiz de yok. Tabii ki siyasi olarak eleştirmek zorunda ama yani ceviz kabuğunu doldurmayan, fındık kabuğunu doldurmayan, incik boncuk şeylerle gündemde kalmasını yakıştıramıyorum. Bir diyaloğumuz var. Rahmetli eşini de iyi tanırdım. Allah mekanını cennet eylesin. Sohbet ederdik. Bilmiyorum bir arayış içerisinde mi Kimlik kaygısı içerisinde mi ya da birileri mi buna bir talimat veriyor? Onların talimatıyla mı yapıyor? Çünkü mensubu olduğu, demin de ismini zikrettiğim bir şahıs var. Onun ekibiyle ve onun ekibinin elemanı olduğunu herkes zaten biliyor. 

Ne yazık ki seçim zamanı dediğim gibi altını çizerek bir kez daha söyleyelim. Hiçbir talebimiz, hiçbir görüşmemiz, hiçbir isteğimiz olmasına rağmen o kendi ekibiyle beraber bizlere çalışıp destek vermişler. Bunları da sonra öğrendik ama kendisi bizzat defaten bana Selim Ağa olarak oy verdiğini zaten kendisi bana söylemişti. Şimdi ne bileyim yani dediğim gibi küçük duruma düşüyor gözümde. Ben de takdiri hem CHP'ye sordu. Halkımızın takdirine bırak 

Bu açıklamalarının artık son bulması gerekiyor. Çünkü bunların Zonguldak'ımızda bir kendisine faydası yok. Yapıcı eleştiriye açığız, ikinci güç olsunlar, motivasyonu bozmadan siyasi etik kurallarına, nezaket kurallarına uyarak eleştirileri vaktiyle biz ciddiye alırız. Yoksa bu şekilde ciddiye almıyoruz. Hele ki Ebru Uzun'un iki bin on dokuzdaki tavrından sonra, bu dakikadan sonra hiç ciddiye almıyoruz yani" (Haber: Sertaç Özdemir)

Editör: Muhammet