Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu yapılırken, tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Ercan Şehri ve yönetimi tekrar seçilerek güven tazelediler.

Dedeman Otel’de yapılan ve Divan Başkanlığını Esnaf Kefalet 32’nci Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman yaparken, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kongreye,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, MHP Milletvekili aday adayı Varol Demirköse, CHP Milletvekili aday adayı Devrim Dural, Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun,  Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kadir Habiboğlu,  Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Esnaf Kefalet 32’nci Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, Bartın, Yenice, Amasra, Kozlu Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanları, GMİS Genel Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Demir, İYİ Parti önceki dönem il başkanı ve Zonguldak eski valisi Yavuz Erkmen, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu,   Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman, Pazarcılar Odası Başkanı Tunay Küçük ve üyeler katıldı.

Kongrede, yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. 2021-2022 yıllarına ait bilanço ve gelir gider tabloları okundu. Yönetim ve Denetim Kurulları ayrı ayrı ibra edildi. 2023-2024 yılları Olağan kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı.

Kongrede, mevcut başkan Ercan Şehri, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, MHP Milletvekili aday adayı Varol Demirköse, İYİ Parti Zonguldak eski il başkanı Yavuz Erkmen ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde açık oylama ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimine Ercan Şehri, Muammer Öztür, Süleyman Erbay, Şendoğan Kaya ve İsmet Kaya seçilirken, Denetim kuruluna Yusuf Karlıdağ ve Tuğbahan Karayol, Kooperatifi Bölge Birliğinde temsil etmek üzere Ercan Şehri, Muammer Öztür, Süleyman Erbay, Şendoğan Kaya ve İsmet Kaya seçildiler.

Yeniden başkanlığa seçilen Ercan Şehri yaptığı konuşma ile, kongreye katılan herkese teşekkür etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Murat Barutçu