Maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına kamuda iş imkânı ile aylık nakdi destek sağlanabilmesi için tarih sınırlandırılmasının kaldırılmasını içeren teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Bu kapsamda Zonguldak’tan 524 madenci yakını kamuda istihdam için başvurusunu yaptı.

3 Mart’ta 2022’de tarih aralığını kaldıran düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesiyle, şehit madenci yakınları tarafından başvurular yapıldı. Zonguldak’tan kamuda istihdam için şu ana kadar 524 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Öte yandan, Zonguldak Valiliği Maden Şehitleri İle İlgili İş Kaza Raporlarının İncelenmesi Komisyonu tarafından yapılan çalışmaların ardından 42 kişinin ataması için gerekli evraklar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderildi. Yarın ise 80 kişinin daha evrakları gönderilecek. Ayrıca her hafta Ankara’ya liste gönderileceği öğrenildi. 

Gönderilen listelerin ataması ise 1 ay içerisinde gerçekleşecek. Kişilere il seçme hakkı sunulan atamalarda, istihdamın sağlanacağı kurumları ise bakanlık kura ile belirleyecek.

Zonguldak’ın yanı sıra Bartın’da 11, Amasya’da 42, Bolu’da 15, Edirne’de 13 kişinin atama yazısı yazıldı. Kütahya ve Çorum’da ise 43 kişinin işlemleri Ramazan bayramı sonrasında tamamlanacak.

Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok

Bartın’da şehit madencilerin çocuklarının henüz 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle rakamların düşük olduğu öğrenildi. Ayrıca, çocukların tamamının 18 yaşına kadar haklarının saklı kalacağı bilgisi verildi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu