Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi 4.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Sedat Güngör, delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Genel Kurula; Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ile sendikanın şube başkanları, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Merkez ile Başkanı Servet Zengin, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar ve delegeler katıldı.

Genel Kurul saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Divan heyetine Sadettin Dede, Ramazan Seyrek, Mehmet Ali Kara ve Selda Ünlü seçildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, şunları söyledi:

DEVLETİN SOKAKTAN YÖNETİLMESİNE ASLA FIRSAT VERİLMEMELİDİR

“Kısa bir süre evvel TTK Amasra Müessese Müdürlüğümüzde meydana gelen ve hepimizin yüreklerini yakan elim maden kazasında hayatını kaybeden 42 canımıza Allah’tan rahmet, yaralanan canlarımıza acil şifalar, elemli ve kederli ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Dileğimiz bu olayın bütün yönleriyle araştırılarak, gerçeğin ortaya çıkarılması, suçlu varsa onlarında hak ettiği cezayı alması suçsuz olanları ise bir an önce serbest bırakılarak, yeni mağduriyetlere meydan verilmemesidir. Unutulmamalıdır ki; Suç isnad edilen her kişi, suçluluğu isbat edilene kadar suçsuzdur. Sonucu ortaya çıkmayan bu gibi olaylarda algı operasyonlarına, itibar cellatlarına çok dikkat edilmelidir. Devletin sokaktan yönetilmesine asla fırsat verilmemelidir. Dileğimiz bu ve bunun gibi olaylardan ilgili bütün taraflar ders çıkararak bir daha böyle acıların yaşanmaması için gerekli her türlü tedbirlerin alınmasıdır.

DEVLETTE ASLOLAN ADALETTİR

Amasradaki elim kazada ölen yavrularımız nasıl canımızı yaktı, bizleri derinden sarstı ise olay sonrası bazı çevrelerin hiçbir ahlak kuralına, hiçbir evrensel insan haklarına sığmayacak açıklamalarda bulunarak, kaçma ve delilleri karartma gibi hiçbir olaya meyilli ve imkanı olmayan memur arkadaşlarımızın iş yerinde ve evlerinde çocuklarının gözü önünde kollarına kelepçe vurularak derdest edilmeleri de bizleri üzmüştür. Devlette aslolan adalettir. Onun için hep söylediğimiz gibi devlet sokaktan, devlet duygusal, devlet varsayımlarla, yönetilemez. Devletler evrensel insan haklarına saygıyla ve adaletle toplumsal uzlaşmayı sağlarlar.

KİMSE ÜLKEMİZİ NÜKLEER SANTRALLER KURMAKTAN VAZGEÇMEYE ZORLAMASIN

Türkiye mutlaka enerjiden doğan bütçe açığını Milli ve Yerli üretimle kapatmalıdır. Bizler ülkenin ve millerin yararına olan her güzel ve faydalı işi desteklemeye davam edeceğiz. Ama diğer yandan bugün olduğu gibi bugünden sonrada yanlış ve ülkenin zararına da bir şey görünce de onu olumlu yönden uyarıcı ve de yol gösterici eleştirilerimize devam edeceğiz. Dünyada 450 tane nükleer reaktör varken bize kimse ayar vermeye çevrecileri ve başka lobileri karşımıza çıkararak, ülkemizi de nükleer santraller kurmaktan vazgeçmeye zorlamasın. Zaten buna da hiçbir kimsenin hiçbir kuruluşun hiçbir devletin hakkı yoktur. Gücüde yetmez. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti her alanda ve her konuda kendi çıkar ve menfaatleri için alınması gereken kararları alabilecek güçte ve kararlılıktadır. Bu alanda son yıllarda her platformda ülkemizin ve milletimiz adına güçlü ve kararlı Liderliğini ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve sendikamız adına şükranlarımı sunuyorum.

TTK DUYGUSAL YOĞUNLUĞUN ZİRVEYE ÇIKTIĞI BİR KURUMDUR

Takdir edersiniz ki, Enerji sektöründeki Kamu çalışanlarına hizmet vermek, hem de bu işi bu şehrin gözbebeği Zonguldak’ta yapmak ayrıca sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmakta bakış açımızı derinleştirmektedir. Takdir edersiniz ki özellikle maden sektörü çok hassas olunması gereken, üzerinde söz söylenirken çok dikkat edilmesi gereken bir alandır. Şehrimize Türkiye Taşkömürü Kurumu bu işin yıllarca öncülüğünü yapmış ve yapmaya da devam edecek olan çok önemli bir kurumdur. TTK yıllarca hem emek yoğun çalışan bir iş, hem de çalışanların duygusal yoğunluğunun da zirveye çıktığı bir kurum olmuştur. Burası işçisi, memuru, nezaretçisi, Mühendisi ve Yöneticisiyle birlikte “DUYGUSAL YOĞUNLUĞUN” zirveye çıktığı bir kurumdur. Onun için böyle bir ortamda asla ve asla hiç kimse bir başkasının en ufak bir zarar görmesi istemez. Bütün bu duygu yoğunluğunda alınan her türlü önlemlere rağmen de maalesef istenmeyen ölümlü kazaların meydana geldiği de bir gerçektir. Bu acı ve istenmeyen olayları bir fırsat bilerek maalesef bazı ard niyetli çevreler Kurumun ve Kurum çalışanlarının, Kurum Yöneticilerinin “itibar cellatı” olmakta adeta yarıştıkları da gözlerden kaçmamalıdır.

TTK’NIN İŞÇİ VE MEMUR AÇIĞI İVEDİLİKLE GİDERİLMELİ

Bizim baştan beri TTK ile ilgili söylediğimiz bir gerçek var. TTK Şehrimizin ve ülkemizin ihtiyacı olan güzide bir kurumumuzdur. TTK Geleceğe mutlaka okul, Ekol, Üreten ve verimliliğe dayalı bir vizyonla taşınmalıdır. TTK’nın işçi, Memur açığı ivedilikle giderilmeli, TTK mutlaka yeniden yapılandırılmalı, sistemden kaynaklanan sıkıntıların yöneticiler üzerinden kaldırılması sağlanmalıdır. Bunun içinde diyoruz ki; TTK bütün tarafların katılımları ile yapılacak bir “kozmik oda” çalışmasıyla ele alınarak geleceğe daha verimli ve üretken bir yapıyla taşınması sağlanmalıdır. Burada bütün taraflar yapıcı ve iyi niyetli olmalıdır. Biz bu adımı bugün atamazsak korkarım yarın çok geç olabilir. Diğer yandan işçi alımı 3-4 yıl, 5 yıl gibi aralıklarla değil, mevcut norm kadro gereği emekli olanın yerine yenisinin alınmasıyla olmalıdır. Bu durum Kurum Kültürü, Madencilik kültürü ve kazaların en asgariye düşmesi için çok elzemdir. Diğer yandan, Memurların kariyer yapabilmesi için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları da en geç iki yılda bir yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 4. olağan Genel Kurulumuzun şehrimize, Ülkemize Üyelerimize ve tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim.”

Genel Kurulun sonunda yapılan seçimde Başkan Sedat Güngör’ün yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Nail Atuntaş, Kadir Dalkılıç, Sami Ören, Nurettin Yıldız, Arif Karakaş, İrfan Aslan.

Denetim Kurulu Asil: Ferhat Kazaz, M. Ersan Ayan, Mehmet Kuzeyi. Disiplin Kurulu Asil: Ömer Tok, Gültekin Bal, Alper Öktem. Üst Kurul Üyeleri: Sedat Güngör, Nail Altuntaş, Kadir Dalkılıç, Arif Karakaş, İrfan Aslan, Nurettin Yıldız, Sami Ören, Adem Korkusuz, Mevlüt Kavak, Ramazan Küçükkaya.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi