31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyelikleri seçimi öncesi, katılacak siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Bazı siyasi partiler Belediye Başkan adaylarını belirlerken, diğerleri henüz adaylarını netleştirmemiş durumda. Seçime katılacak olan siyasi partiler, 20 Şubat 2024 Salı günü mesai bitimine kadar, Belediye Başkan adaylığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği için aday listelerini Seçim Kurulu'na teslim etmek zorundalar. Seçim takvimine 5 gün kala, tüm partiler şu anda Belediye Meclis listelerini şekillendirmeye çalışıyorlar.

Başkan’dan cevap bekliyorlar Başkan’dan cevap bekliyorlar

Zonguldak merkezde Belediye Meclis üye sayısının, son yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sayımına göre, nüfusun azalmasıyla birlikte 31'den 25'e düştüğü belirtildi. Siyasi partiler, Meclis üye listelerini oluştururken, hemşeri dernekleri, sivil toplum kuruluşları, mesleki kuruluşlar, mahalle temsilcileri, İl ve İlçe Başkanları, milletvekilleri ile istişarelerde bulunarak listelerini şekillendiriyorlardı.

Zonguldak merkezde nüfusun azalması ve Belediye Meclis üye sayısının 6 kişi birden düşmesi, tüm siyasi partileri olumsuz etkiliyor. En büyük sıkıntıyı ise AK Parti ve CHP'nin yaşadığı belirtiliyor. Siyasi partiler, daha önceki seçimlerde Zonguldak merkez için 28+3 olan listelerini, bu seçimde 22+3 olarak Seçim Kuruluna teslim edecekler. (Haber Merkezi)

Editör: Fadime Yılmaz Elma