Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) ikinci dönem toplantısı BEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yapılan toplantıya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Zonguldak il ve ilçelerinde sanayi alanında faaliyet gösteren şirket yetkilileri katıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman’ın açılış konuşmasının ardından, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, bölgemizdeki ARGE Ekosistemi ve Zonguldak Teknopark bünyesinde yürütülen projelere yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Sonrasında BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu tarafından üniversitenin merkezi laboratuvar sistemine erişim kolaylığı, konuyla ilgili web portalı ve 360 derece uygulamalara ilişkin bir tanıtım ve bilgi aktarımı yapıldı.

Bölgemizin önemli ARGE Merkezlerinden Erdemir Ar-Ge Direktörü Dr. Oğuz Gündüz ise Erdemir bünyesindeki projeleri ve öğrencilere yönelik kariyer olanaklarını anlattı.

Toplantıda, bölgedeki Ar-Ge tasarım merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren Çanakçılar Seramik de yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantının son konuşmacısı ise MFA MASKE Genel Müdürü Murat Uzun oldu. Üniversite Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Gökhan Bayar ile birlikte yürüttükleri projeyi anlatan Uzun, Üniversiteye çalışmalarında verdikleri destekler için teşekkür etti.

“TİCARET VE SANAYİ ODALARINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Kapanış konuşmasını yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak ilindeki sanayi ve teknoloji kuruluşlarını bir araya toplaması bakımından SANTEK’in önemine vurgu yaptı.

Doğalgaz rezervleri ile ilgili gelişmelerin ilimize yapılan yatırımı artırdığına dikkat çeken Tutulmaz, bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarına büyük iş düştüğünü belirtti.

Toplantı, Üniversite laboratuvarlarının kurul üyelerine gezdirilmesi ile sona erdi. (Haber Merkezi)

Muhabir: Haber Merkezi