Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon

Kastamonu Haber – 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu’da büyük coşkuyla zafer bayramı kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılında Kastamonu’da bir dizi etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı, Vali Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun tebrikleri kabulüyle devam etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atabeygazi Mehteran Derneği tarafından kahramanlık marşları çalındı. Mehteran gösterisinden sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Merkez Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikte gösteride bulundu. Bomba imha ve kayıp aramada kullanılan köpekler, hünerlerini sergiledi. Daha sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişinde özellikle komando birlikleri vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Türk ulusunun 30 Ağustos 1922 yılında kazanılan büyük zafer ile zamanın büyük devletlerince desteklenen işgalci güçleri ülke topraklarından atarak yeniden özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuştuğunu belirten Asker Alma Bölge Başkanlığı Personel Üsteğmen Yusuf Arıkan, “Bu sefer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milli birlik ve beraberliğin sağlanmış olmasının mutlak bir sonucudur. Bu zafer Atatürk’ün “ya istiklal, ya ölüm” direktifine yürekten inanan bir ulusun özgürlük yolunda sarsılmaz iradesinin göstergesi, büyük fedakarlıklarının bir ödülüdür. Aynı zamanda yüce Türk milletiyle onun kahraman ordusunun en zor şartlarında bile egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını, Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunu gösteren benzersiz bir örnek oluşturmuştur. Maddi ve manevi gücünü yitirdiği iddia edilen Türk ulusu, büyük Atatürk’ün liderliğinde 30 Ağustos Zaferi’nin ardından çağdaş Türk devletini kurmuştur. Milli mücadele aziz vatanımızın bu güzel günü, Kastamonu’da da istiklal ateşiyle ateşlenmiştir, 30 Ağustos’ta da düşmanın yenilgisiyle sonuçlanmıştır. Sonsuza kadar coşkuyla, gururla, yürekten kutlayacağımıza inandığımız Zafer Bayramımızın ulusumuz için önemi ve değeri bu günlerde ayrı bir anlam kazanmıştır. Güçlü bir Türkiye’yi tehlikeli görenler ile gaflet ve delalet içerisindekiler açık ve sinsi eylemlerini sürdürmektedirler. Ancak Türk ulusu ile onun kahraman ordusu Atatürk ilke ve inkilaplarıyla Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerinin sonsuza dek yaşatılmasına, ülke bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğinin korunmasına dün olduğu gibi bugünde canları pahasına devam edecektir” dedi. İHA

AW019464_10

AW019464_08

AW019464_06

AW019464_05

AW019464_02

AW019464_01

Editör: Virda Şahin