Selim Alan sanayide Selim Alan sanayide

Bartın Haber – Bartın'ın Atılım Sanayi Sitesinde meydana gelen sel felaketi sonrasında, temizlik çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı ve yüzlerce işçiyle birlikte tesislerde yeniden üretime başlandı.

9 Temmuz Pazar günü yaşanan sel afeti, çevresindeki dere yataklarının taşması nedeniyle Atılım Sanayi Sitesinde yer alan 200'den fazla iş yerinin sular altında kalmasına yol açtı. Sel suları, 50'den fazla işçinin mahsur kalmasına sebep oldu ve bu işçiler Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri ve iş makineleriyle kurtarıldı.

 

Zonguldak’tan bir Rüştü Onur geçti… Zonguldak’tan bir Rüştü Onur geçti…

Sokak ortasında önce eski ortağını sonra kendini vurdu Sokak ortasında önce eski ortağını sonra kendini vurdu

Sel felaketinin ardından, balçıkla dolan tesislerdeki temizlik çalışmaları, itfaiye, arazöz ve iş makinelerinin desteğiyle başlatıldı. Aynı zamanda selde zarar gören makine ve teçhizatların onarımı gerçekleştirilerek, yüzlerce çalışanın iş başı yaptığı sanayi sitesinde üretime yeniden başlandı.

Tesislerde kademeli olarak başlayan üretim süreci, tam kapasite üretime geçmek için devam eden çalışmalarla destekleniyor. Ayrıca, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları tamamlanmış durumda.

Enflasyon verileriyle fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu! Enflasyon verileriyle fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu!

Ayakkabı tesislerinden sorumlu Çağan Öztürk, sel felaketinin ardından yaşanan zorlu süreçte yapılan çalışmaları anlatırken, "22 gün önce büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Çok şükür bugünün sonunda duvardaki sel izlerini, makinelerdeki sel izlerini tamamen hallettik. Şu an için eksiklerimiz yok. Bazı ufak tefek şeylerimizi tamamlamaya devam edeceğiz ve daha da güzel yerlere gelmeye devam edeceğiz." dedi. Aynı şekilde mobilya tesislerinden sorumlu ustabaşı Dursun Sinoplu da üretim sürecinin yeniden başladığını ve olumsuz etkilenen ekipmanlarının onarılıp yeniden kullanıma alındığını ifade etti.

Kastamonu’daki fabrika yangını havadan görüntülendi Kastamonu’daki fabrika yangını havadan görüntülendi

Sel felaketindeki dramatik anlar ise işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı. Sel sularının işyerlerine dolması, makine, tezgah, masa, malzeme ve ürünleri sürüklemesi anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Sanayi sitesindeki sel suları nedeniyle birçok makine ve teçhizat zarar gördü, kullanılamaz hale gelen ürünler ise iş makineleri ve kamyonlarla şehir çöplüğüne taşındı. Ancak, atılan adımlar ve yapılan çalışmalarla sanayi sitesi yeniden toparlanarak üretime devam ediyor. İHA

Kent Konseyi TSO’de görüşlerini aktardı Kent Konseyi TSO’de görüşlerini aktardı

AW000368_05

AW000368_03

AW000368_01

AW000368_07

AW000368_09

Editör: Virda Şahin