Ahşap kapı fabrikasında yangın çıktı! Ahşap kapı fabrikasında yangın çıktı!

Kastamonu Haber – Tosya ilçesindeki ahşap kapı fabrikasında çıkan yangın, dron ile havadan görüntülendi.

Olay, sabah saat 07.30 sıralarında Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Ahşap kapı fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Hızla yayılan alevler tüm fabrikayı sararken, durum yetkililere bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle yangının diğer fabrikalara sıçraması önlenerek kontrol altına alındı. Ancak yangının etkisiyle fabrika kullanılmaz hale geldi.

 

Kent Konseyi TSO’de görüşlerini aktardı Kent Konseyi TSO’de görüşlerini aktardı

Ekipler, yangını söndürmek için üç saati aşkın bir süredir yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Yangının tamamen kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının yapılması için itfaiye ve orman ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Olayın nedeniyle ilgili incelemeler ise henüz devam ediyor. 

Fabrika yangını 3 saatlik çabanın ardından kontrol altına alınabildi. Ekiplerin fabrikadaki söndürme çalışmaları devam ediyor.

Olay, saat 07.30 sıralarında Kastamonu’nun Tosya ilçesi Tosya Organize Sanayi Bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ahşap kapı fabrikasında bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekiplerinin fabrikada soğutma çalışmaları devam ederken, işçiler ise kendi imkanları ile sağlam kalan malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Yangının çıktığı sırada fabrikada işçilerin bulunmadığı öğrenilirken, yangının ise elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

İtfaiye ekiplerinin yangının söndürülmesi için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Tosya Kaymakamı Suat Hatam, “Ekiplerimiz yangını söndürmeye çalışıyor. Çevre il ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinden destek istedik. Sayısal verileri tam bilmiyoruz. Ama söndürülmeye çalışıyoruz” dedi.

“Fabrika tamamen yandı”

Tosya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nihat Küçükkasap, “Sabah saatlerinde çıktı. Sebebini bilmiyoruz. Ekiplerimiz söndürmeye çalışıyor. Fabrikada işçi yoktu. Ama fabrika tamamen yandı” diye konuştu.

Fiyatlar uçtu, enflasyon rekor kırdı Fiyatlar uçtu, enflasyon rekor kırdı

Tekel bayi cinayeti sanıkları adliyede! Tekel bayi cinayeti sanıkları adliyede!

Kayıp taksici ormanda vurulmuş olarak bulundu! Kayıp taksici ormanda vurulmuş olarak bulundu!

AW000372_13

AW000372_08

AW000372_12

AW000372_06

AW000372_04

AW000372_01

Editör: Virda Şahin