AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, bugün devir teslim töreni sonrasında önceki dönem Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yapılan çirkin saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlayan, saldırının organize edildiğini söyledi.

“ÖNCEDEN KURGULANMIŞ BU KÖTÜLÜKLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ”

Başkan Çağlayan’ın açıklaması şu şekilde:

“Tahsin Erdem bugün görevi Selim Alan'dan teslim aldı. Görevi teslim eden Sayın Belediye Başkanımız  Ömer Selim Alan belediyede çirkin bir saldırıya uğradı. Beş yıl önce biz görevi devrederken hiçbir saldırıya mahal vermemiş, her türlü önlemi almış ve bize yakışır bir biçimde devralmış belediye başkanını da devreden belediye başkanımıza bize yakışır bir biçimde yolcu etmiştik. Bu olay normal bir  olay değildir. Saldırıyı organize edenleri, yapanları ve sebep olanları şiddetle sıradanlaştırmaya çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Sizleri organize edilmiş, önceden kurgulanmış bu kötülükle baş başa bırakıyoruz.”

“ERDEMLİ BELEDİYECİLİK DEDİNİZ FAKAT GÖREVE ERDEMSİZLİKLE BAŞLADINIZ”

Alaplılı hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor Alaplılı hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor

Başkan Çağlayan, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Erdemli belediyecilik dediniz fakat göreve erdemsizlikle başladınız. Asıl erdem özür dilemektir. Ama siz misafir ağırlama nezaketini bile gösteremediniz. Olayı ‘CHP'li değil yapanlar’ diyerek sorumluluğumuzun gereğini yapmadınız Sizin de yediğinizde devraldığınız belediyede misafirinize sahip çıkamadınız. Sadece bu olanlardan dolayı özür dilemek bile yeterliyken, özür dileme erdemini gösterememiş ve bir erdemsizlikle belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş durumdasınız. Bir şehrin belediye başkanını belediyeden doğru düzgün gönderemediniz. Çünkü korktunuz. Biz şunu biliyoruz, Bu hareket sadece Selim Alan'a yapılmış bir hareket değildir. Seçim öncesi verdiğiniz sözlerden dolayı size verilmiş bir gözdağıdır. Bunun farkındayız Devrek Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar bugün mazbatasını aldı. Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt. Görevi devretme nezaketini bile gösteremedi. Bizim gösterdiğimiz nezaketi CHP'nin göstermesini isterdik. Bizim belediye başkanlarımız devirlerini kendileri yaptılar. Göreve Başladığınızda ilk yaptığınız erdemsizlikle tarihe geçtiniz. Şunun bilinmesini istiyorum. Kazansa da, kaybetse de biz bütün belediye başkanlarımızın yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız.”

Muhabir: Sertaç Özdemir