Zonguldak Haber - Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Karadeniz’in en ünlü ve ekonomik değeri en yüksek balığı olan Kalkan balığı kışın bitmesiyle Karadeniz’in kuzeyinden sahillerimize yavrulamaya gelmektedir. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak denizlerimizde sürdürülebilir balıkçığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak, her bir balığa üreme şansının verilmesi ve balık stokunun azalmaması temelinde her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetleme görevini özveriyle yerine getirmektedir.

              Bu kapsamda 17 Mayıs 2023 günü saat 05.00 sıralarında Kozlu Balıkçı Barınağında TCSG-86 Komutanlığı tarafından yasa dışı Kalkan Balığı avcılığının önlenmesi/tespit edilmesi maksadıyla icra edilen görev sonucunda Zonguldak Limanı'na kayıtlı bir balık avlama tekne üzerinde yasa dışı avlandığı tespit edilen 153 adet kalkan balığı ile 51 boy kalkan ağına el konulmuş, 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu 23/b maddesi gereğince 3 şahsa toplam 25.163 TL idari para cezası uygulanmıştır.

          Yapılan operasyonda çok sayıda küçük boyda yavru kalkan balığının avlandığı görülmüş olup balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak için özellikle boy, dönem, yer ve ağ yasaklarına mutlaka uymalarını bekliyoruz. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-05-18-at-10.59.05

Milli Eğitim camiası yasta! Şenol Basan hayatını kaybetti Milli Eğitim camiası yasta! Şenol Basan hayatını kaybetti

Evinin önüne gelen akrabasını pompalı tüfekle boynundan vurup öldürdü Evinin önüne gelen akrabasını pompalı tüfekle boynundan vurup öldürdü
 
Tavuk yüklü kamyonet devrildi, 1 kişi hayatını kaybetti Tavuk yüklü kamyonet devrildi, 1 kişi hayatını kaybetti
 
Durakta rahatsız edilen bir kadın polisi arayıp yardım istedi Durakta rahatsız edilen bir kadın polisi arayıp yardım istedi
 
Vatan Partisi ikinci turda kimi destekleyecek? Kararı açıkladılar! Vatan Partisi ikinci turda kimi destekleyecek? Kararı açıkladılar!

Editör: Virda Şahin