Yerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi istifa etti! Yerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi istifa etti!

15 Nisan Pazartesi gününden itibaren Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara'da balık avı yapanlara cezai işlem uygulanacak. Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara denizlerinde 15 Nisan (2024) Pazartesi gününden itibaren avcılık faaliyetlerinde bulunmak yasak.

KARADENİZ'DE HAMSİ SEZONU ERKEN KAPANDI

Bu yıl bolluğu ile hem balıkçıları hem de ihracatçıları sevindiren Hamsi, sezonu erken kapattı. Şubat ayında Karadeniz’i terk eden Hamsi nedeniyle balıkçılar avlarını toplamak zorunda kaldı. Ağlarını toplayan Karadenizli balıkçılar, yaz balıkçılığı için hazırlıklarını tamamladı.

DENİZLERDEKİ AV YASAĞI KİMLERİ KAPSIYOR?

15 Nisan’da başlayacak denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan ve halk arasında ‘gırgır-trol’ şeklinde bilinen balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılarsa 15 Nisan 2024 Pazartesi başlayacak av yasağının dışında tutulacak.

ULUSLARARASI SULARDA GIRGIR-TROL AVI İZİNE TABİ OLACAK

Bakanlıktan izin alınarak, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılabilecek. Geçtiğimiz sezonda 171 bin 219 denetim gerçekleştirildiği Türkiye denizlerinde, av yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren de denetimlere ağırlık verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi