Saadet Partisi Çaycuma eski İlçe Başkanı ve aynı zamanda il yöneticisi olan Engin Zeren, yaptığı açıklamalarla bütün dikkatleri üzerine çekti. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde fotoğraf çektirmesini eleştiren Zeren, Cumartesi günü yaptığı açıklamasında partisinden istifa edebileceği yönünde bir açıklama yapmıştı. Zeren bugün ise farklı bir açıklama yaparak, istifasının söz konusu olmadığını ancak seçim süreci tamamlanana kadar hiçbir şekilde aktif görev almayacağını söyledi.

İLK AÇIKLAMASINDA “İSTİFA EDECEĞİM” DEMİŞTİ…!

Engin Zeren ilk açıklamasında, “Yerdeki seccadeyi fark edemeyecek kadar hassasiyetlerini kaybedenlerin ülkeyi yönetebilecek kadar basiretli olabileceklerini düşünmediğim için siyasi tercihimin değiştiğini kamuoyuna saygıyla duyururum. Eğer Millet ittifakı adayı Kemal Kilicdaroğlu’nu desteklemeye devam edecekse Saadet Partisi yönetimi ve üyeliğinden istifa edeceğimi kamuoyuna saygı ile duyuyorum.” ifadelerine yer vermişti.

“EGEMEN BAĞIŞ, TAYYİP ERDOĞAN GİBİ…”

Zeren ikinci açıklamasında ise, iki açıklamanın da kendisine ait olduğunu söyleyerek, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemeden yapmış olduğunu söylediği ve Türk halkından özür dilediği seccade paylaşımım ile ilgili sayfama yüzlerce yorum yapıldı ve bu yorumların toplumun hassasiyet duyduğu konuya tepki göstermesi olarak değerlendirdim.  Ancak aslında paylaşıma yorum yapan çoğu arkadaşımın aynı hassasiyeti kendi tarafında olduğu ve körü körüne peşinden gittiği parti mensuplarına gösteremediğini görüyorum. Bunun en güzel örneği her cuma bir bakara makara sallıyorum diyen Egemen Bağış, cami açılışında cami halısının üstünde ayakkabı ile poz veren Tayyip Erdoğan gibi…” dedi.

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLER BİR YANA SAADET PARTİSİ BİR YANA”

Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’ Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’

Engin Zeren açıklamalarının devamında ise herkesin vicdanlarını sorgulaması gerektiğini dikkat çekerek, “Bu hassasiyeti gösterirken kutsal olanlara yapılan saygısızlıklara tepki göstermek için mi yoksa karşı tarafta gördüğü bir siyasetçiyi birileri tarafından alkışlanmak için eleştirmek mi? Ben yıllarca Saadet Partisi’ne, milli görüşe hizmet etmiş bir vatandaşım. Elhamdülillah hizmet ettiğim süre boyunca siyasi partim benim boynumu aşağıya eğdirecek hiçbir yanlışlık yapmadı, yapmadık. Türkiye'de siyasetin içerisinde bulunan bütün siyasi partiler bir yana Saadet Partisi bir yana. Önceki paylaşımımda siyasi tercihimin değişti söylemimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Siyasi tercihimden kastım Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy tercihim olduğunu ve seçim işbirlikleri ortadan kalkıncaya kadar siyasi bir görev üstlenmeyeceğimi belirtmek isterim.” (Fadime YILMAZ ELMA)

engin zeren

Editör: Murat Barutçu