İyi Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Yavuz Erkmen, TTK’ya alınacağı ifade edilen işçi konusunda hükümete seslendi, “Eğer 1000 kişi sayısında samimi iseniz o zaman gelin seçimden önce bunların alımlarını bitirin!”

Hükümetin sandıkla gideceğini ve cumhurbaşkanının değişeceğini iddia eden Erkmen, “Zonguldak halkı kendilerine yapılacak olan seçim öncesi bir takım seçim kandırmacalarına kapılmamalı, bu güne kadar çektikleri sıkıntıları unutmamalı!” dedi.

Kuruma işçi alımı konusunun seçim öncesi göz boyamadan başka bir şey olmadığını söyleyen İyi Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Yavuz Erkmen, Şafak Gazetesine yaptığı açılamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK DÜŞÜNÜLMÜŞ OLSAYDI TTK’YA 3-4 BİN KİŞİNİN ALIMI SÖZ KONUSU OLURDU

Türkiye Taşkömürü Kurumumuzun norm kadro olarak 14 bin civarında olması gerekirken 7 bin kişiyle çalıştığını herkes biliyor. Norm kadro açığı şuan için 7 bin civarında. Buna mukabil sayın cumhurbaşkanımız Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1000 kişi alınacağını söyledi. Hepimiz biliyoruz ki eğer kurum düşünülmüş olsaydı veya Zonguldak düşünülmüş olsaydı bu norm kadro karşılığında şuanda hazırlık çalışması biten ve Genel Maden İşçileri Sendikasının olsun Türkiye Taşkömürü Kurumunun olsun her zaman ifade ettiği 3000-4000 civarında kişinin alınması söz konusu olurdu. Ama biz bu sayının hem Türkiye Taşkömürü Kurumu üretim gerçeklerinden uzak hem de Zonguldak’ı düşünülmüş bir karar olmadığını biliyoruz.

MESELE KAMUOYUNUN AĞZINA BİR PARMAK BAL ÇALMA MESELESİ!

Buradan şunu söylemek istiyorum; Kuruma 1000 kişinin alınacak olması tabi ki olumludur. Zonguldak’ta istihdam anlamında veya Türkiye Taşkömürü Kurumundaki üretim açığının giderilmesi anlamında ufakta olsa katkı yapacaktır. Buna bir şey demiyoruz ama bizim esas söylediğimiz husus şu; 1000 kişilik işçi alınacak denmesi her seçim öncesi gördüğümüz kamuoyunun ağzına bir parmak bal çalma meselesidir.

SAMİMİ İSENİZ SEÇİM ÖNCESİ 1000 İŞÇİYİ KURUMA ALIRSINIZ

Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı

Siz eğer 1000 kişi sayısında samimi iseniz o zaman gelin seçimden önce bunların alımlarını bitirin. Ama biz biliyoruz bir müddet sonra gelin şu tarihe kadar müracaat edin, müracaattan sonra diyecekler ki sizi çağıracağız, bakacağız, mülakat yapacağız, seçimlerden sonrada işbaşı yapacaksınız diyerek seçimi geçirmeye çalışacaklar. Böylelikle insanların umutlarıyla oynayacaklar. İnsanların umutlarıyla oynayıp seçimde kendilerine oy verilmesini isteyecekler. Biz bunlara hiç kimsenin kanmamasını bizim esas Zonguldak’ı düşünecek, Zonguldak’ı ve Türkiye Taşkömürü Kurumunu üretim anlamında istihdam anlamında daha yukarıya çıkartacak şekilde gerçekçi düşünmeye ve gerçekçi adımlar atmaya davet etmek istiyoruz hükümeti. Aksi takdirde bunun seçim öncesi göz boyamadan başka bir şey olmadığını tüm kamuoyu bilmektedir. Siz eğer Türkiye Taşkömürü Kurumunu düşünüyorsanız, Zonguldak’ı düşünüyorsanız gelin kuruma alınacak işçi sayısını 3000-3500’e çıkartın.

BUNLAR TAMAMEN SEÇİME YÖNELİK GÖZ BOYAMA İŞLERİ

Bunlar tamamen seçime yönelik göz boyama işleri. Biz biliyoruz ki insanımız buna kanmayacak. Çünkü hayat pahalılığı bir taraftan, insanların umuduyla oynamak bir taraftan, gelecek kaygısı bir taraftan insanlar şuanda hükümetten umudunu kesmiş vaziyette. Eğer hükümetten umudunu kesmemiş olsa şuanda bütün imkanlar hükümetin elinde, maddi kaynaklar hükümetin elinde hükümetin tutup her şeyi düzeltmesi lazım. Hayat pahalılığını düzeltmesi lazım, İnsanların umut verecek şekilde gelecekleriyle ilgili kararları ortaya koyması lazım. Ama siz bunların hiçbirini yapmayıp tam seçim öncesi bir takım göstermelik işlere kalkıştığınız zaman insanlarda notunu veriyor. Bizim Milletimiz kararlıkla sandığın önüne geldiği günü bekliyor. İnşallah bu hükümet sandıkla gidecek cumhurbaşkanı değişecek. Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, İyi Parti 1’inci parti, Meral Akşener’de Türkiye’yi yönetecek Başbakan olacaktır. Zonguldak halkı kendilerine yapılacak olan seçim öncesi bir takım seçim kandırmacalarına kapılmamalı, bu güne kadar çektikleri sıkıntıları unutmamalı!” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin