Eski adıyla Amele Birliği yeni adıyla Göğüs Hastalıkları Hastanesinin altında yapımı süren Mithatpaşa İlkokulunun son kat duvarında tuğlaların değişik tür yerleştirilmesiyle ortaya çıkan devasa bir kalp figürü yoldan gelen geçenin dikkatini çekiyor.

Tuğlaları işleyen duvarcı ustasının bu tür bir figürü dizayn etmesinin ardında birilerine bir mesaj gönderme amacı olduğunu düşünen meraklılar, duvarın cephesinde yer alan hastanede yaptıkları küçük bir araştırmada ustanın hastanede çalışan bir personele âşık olduğunu, sevgisini de bu şekilde ifade ederek gözüne girmeye çalıştığının farkına varmış oldular.

Bu aşk, duvara sıva atıldıktan sonra ne çeşit bir figür ya da tasarımla devam edecek, inşaat bitince bitecek mi, ya da “Zonguldak-Ereğli yolu” gibi hiç bitmeyecek mi, bu da merakla beklenen konular arasında. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-11.50.30

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-11.50.29

Büyük gün geldi! Listeler Şafak’ta yer alacak! Büyük gün geldi! Listeler Şafak’ta yer alacak!

Zonguldak’ın ayıbı, Türkiye’yi utandırdı! Zonguldak’ın ayıbı, Türkiye’yi utandırdı!

Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti! Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti!

Öğrencilerden yardım çağrısı! Öğrencilerden yardım çağrısı!

Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti! Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti!

Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi... Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi...

Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor! Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor!

İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü! İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü!

Editör: Murat Barutçu