5. kattan düşen genç kızın şüpheli ölümü! 5. kattan düşen genç kızın şüpheli ölümü!

Tüketiciye sunulan ürünlerin 'sağlık beyanı' denetimlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, Tüketiciye sunulan ürünlerin sağlık beyanı denetimlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Karar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından hazırlanan Sağlık Beyanı Yönetimi Hakkında Yönetmelik ile yürürlüğe girdi.

“Seçim bitti geçim derdi başladı!” “Seçim bitti geçim derdi başladı!”

Bu yönetmelik, son tüketiciye sunulan ürünlerin sağlık beyanıyla ilgili denetimleri gerçekleştirmek ve tüketiciyi daha etkin bir şekilde korumak amacıyla oluşturuldu. Gıda ve takviye edici gıda dışındaki ürünlerde sağlık beyanı kullanılamayacak. Ancak, ürünlere ilişkin özel mevzuat hükümleri saklı tutulacak.
Yönetmeliğe göre, ürün tanıtımlarında ürünün bileşiminde bulunan öğelerin insan sağlığına doğrudan veya dolaylı olarak faydalı olduğu, hastalıklara veya belirtilere karşı etkili olduğu, koruduğu veya tedavi ettiği gibi ifadeler kullanılamayacak veya ima edilemeyecek. Ayrıca, sağlık beyanını çağrıştıracak görseller de kullanılamayacak.

Bursa polisinin alkollü sürücüyle imtihanı kamerada Bursa polisinin alkollü sürücüyle imtihanı kamerada

Eğer ürün tanıtımı elektronik ortamda yapılıyorsa, tanıtım yapılan internet sitesinde ürün sahibinin adı, unvanı ve iletişim bilgileri zorunlu olarak yer alacak. Sağlık beyanıyla ilgili herhangi bir mevzuata aykırı tanıtım veya satış yapan ürün sahibi veya tanıtımcılar hakkında yasal işlem yapılacak.
Bu düzenlemeyle, tüketici sağlığını korumak ve yanıltıcı sağlık beyanlarına karşı önlem almak amaçlanmaktadır.

Laboratuvar Teknikerliği: Tıbbi Laboratuvarların Vazgeçilmez Elemanları Laboratuvar Teknikerliği: Tıbbi Laboratuvarların Vazgeçilmez Elemanları

İzmir'de deprem! İzmir'de deprem!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ürünlerin sağlık beyanıyla tanıtım veya satış faaliyetleri ve tanıtım malzemeleriyle ilgili denetim, inceleme ve soruşturma yapma yetkisine sahiptir. Denetimler, kurum tarafından görevlendirilen personel tarafından, tanıtım veya satışın gerçekleştiği herhangi bir ortamda yürütülecektir. Mevzuata aykırı davranışlar durumunda, ilgili ürünlerin tanıtım veya satışı durdurulabilir, ürünler toplanabilir ve imha edilebilir. Denetim, inceleme veya soruşturma sonucunda, sağlık beyanıyla ürün tanıtımı, satışı, pazarlaması veya reklamı yapılan kişilere karşı ilgili yasal işlemler yapılacaktır. İnternet veya başka bir elektronik ortam üzerinden yapılan tanıtım veya satışlar için, "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" hükümleri geçerli olacak. 

Kastamonu'da istinat duvarı araçların üzerine çöktü Kastamonu'da istinat duvarı araçların üzerine çöktü

Bu yönetmelik yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiş olup, 7 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Beyanı ile Satışa Sunulan Ürünlerin Sağlık Beyanları Hakkında Yönetmelik" yürürlükten kaldırıldı.
Haber Merkezi

CHP’de ‘değişim’ rüzgârı artarak büyüyor: ‘Genel başkanlığa adayım’ dedi CHP’de ‘değişim’ rüzgârı artarak büyüyor: ‘Genel başkanlığa adayım’ dedi

Editör: Virda Şahin