Zonguldak Kömürspor’un 8’inci sezona hazırlandığı TFF 2. Lig’de mücadele edecek 38 takım kesinleşti. 19’arlı iki gruba ayrılacak takımların lig mücadelesi 27 Ağustos ya da 3 Eylül’de başlayacak.

TFF 2. Ligde yeni sezonda mücadele edecek 38 takımdan 30’unu geçen sezon ki mevcut takımlar, 8’ini ise 1. Ligden düşen 2 takım ile 3. Ligde şampiyon olan 6 takım oluşturuyor.

1.Ligden düşen takımlar İzmir’den Altınordu ile Denizlispor. 3. Ligde direkt şampiyon olan Yeni Mersin İdmanyurdu, Iğdır Futbol Kulübü ve 68 Aksaray Belediyespor ile Play-Off’u şampiyon bitiren Belediye Derincespor, Karaman Futbol Kulübü ve Beyoğlu Yeni Çarşı 2. Lige dahil oldu. Mersin, Iğdır, Aksaray, Kocaeli, Karaman, İstanbul Denizli ve İzmir’i temsil eden bu takımların bir çoğu ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek.

2. Lig’in geri kalan takımlarını Zonguldak KömürsporEsenler Erokspor, 1928 Bucaspor, Amed Sportif, 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Somaspor, Düzcespor, Menemenspor, Afyonspor, İnegölspor, Isparta 32 Spor, Arnavutköy Belediyespor, Bursaspor, Nazilli Belediyespor, İskenderunspor, 1461 Trabzon FK, Vanspor, Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor, Fethiyespor, Serik Belediyespor, Kırşehir FK, Kırklarelispor, Etimesgut Belediyespor, Kastamonuspor, Sarıyer, Uşakspor, Adıyaman FK ve Diyarbekirspor oluşturacak.

Söz konusu takımlardan hangilerinin Zonguldak Kömürspor’la aynı grupta yer alacağı Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilecek kura neticesinde belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

Editör: Hüseyin EKİNCİ