Memur-Sen Zonguldak Temsilciliği, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini protesto etmek amacıyla Madenci Anıtı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklama sırasında çok sayıda vatandaş, açıklamayı yapan grubu alkışlarla ve sözleriyle desteklediler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu. Yeni teklifte 2024 için birer puan artış olurken, 2025 teklifi değişmedi. Teklifin gözden geçirilmesini talep eden Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı protesto kararı aldı. Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği ise protesto amaçlı Madenci Anıtı’nda açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar’ın konuşması sırasında bazı vatandaşların sözlü destekleri ise dikkatlerden kaçmadı. Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini vurgulayan bir kadın, Kamuran Aşkar’ın sözünü keserek, “Bizim adımıza da konuşun. Paramız bir şeye yetmiyor. Helal olsun sizlere” şeklinde yorumlarda bulundu.

Çok sayıda vatandaş ise alkışları ile protesto eden grubu desteklediler. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

 

Editör: Murat Barutçu