Meyve ağaçları ve meyve vermeyen ağaç türleri bakımından oldukça geniş bir alana sahip olan Zonguldak’ta yetişen ballıbaba bitkisi hem kadın hastalıklarında hem de erkeklere özgü hastalıklarda adete şifa etkisi yapıyor.

Zonguldak’ta sık görülen ballıbaba, boyu yarım metreye kadar uzayan bir bitkidir. Özellikle yol kenarlarında, meyve, sebze bahçelerinde, bayırlarda yetişen ballıbabanın yaprakları ise ısırgan otunu andırıyor.

Mayıs ve haziran ayında Zonguldak’ta sık görülen bitkinin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kadın hastalıklarında ve çağımızın en sık görülen rahatsızlıkları arasında yer alan prostatta bir nevi tedavi edici özelliği bulunan ballıbaba Zonguldaklılar tarafından da yakından biliniyor.

BALLIBABANIN FAYDALARI NELER?

Yaprakları ezilerek suyu rahim iltihaplarına, rahim kanamalarına ve prostat hastalıklarına karşı uygulanırsa büyük faydası görülür.

Şurubu boğaz hastalıklarına, vereme ve kadınlarda regl ağrılarına karşı kullanılır.

Merhemi yanıklarda kullanılır.

Yaprağının haşlanmış lapası kabakulak, mayasıl, kanlı basura şifalıdır.

Kullanım Şekli ve Dozu: 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı kıyılmış bitki konarak kaynatılır soğuyana kadar demlendirilir ve süzülür. Günde 3 defa yemek aralarında içilir. İstenilirse balla tatlandırılır. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Zonguldak’ın tek mavi bayraklı plajı Ereğli’de Zonguldak’ın tek mavi bayraklı plajı Ereğli’de

Sağlıkçı ailenin ölümü Marmaris’teki sevenlerini yasa boğdu Sağlıkçı ailenin ölümü Marmaris’teki sevenlerini yasa boğdu

Belediyeden çocuklara ve ailelerine 17 dönüm üzerinde yaşam alanı Belediyeden çocuklara ve ailelerine 17 dönüm üzerinde yaşam alanı

Hastalardan Sağlık Bakanına tepki Hastalardan Sağlık Bakanına tepki

Güçlü kadın, güçlü millet! Zonguldaklı kadınlar şehri keşfetti Güçlü kadın, güçlü millet! Zonguldaklı kadınlar şehri keşfetti

Editör: Murat Barutçu