Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk yolculuğunda ikinci haftayı 2’de 2’lik galibiyet serisiyle geride bırakan Zonguldakspor Basket 67 zirveye kuruldu. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, puantaj tablosunda 4 puanlı 6 takım arasında yer alıyor.

16 takımlı ligde ilk hafta Emlak Konut’u 68-46 mağlup eden Potanın Elmasları, ikinci hafta maçında ligin iddialı takımlarından 01 Adana Basketbol’u 69-43’lük skorla geçti. Bu iki maçta 137 sayı üretip potasında 89 sayı gören Zonguldakspor Basket 67, 4 puan ve averaj farkıyla ikinci sırada yer alıyor. Aynı puanla lider pozisyonunda yer alan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, temsilcimizden +27 sayı önde. Liderin +75 averajı bulunurken, Potanın Elmasları’ı +48 averaja sahip.

Puantajda 4 puanlı diğer takımları, Bodrum Basketbol, Botaş Gelişim, Çerkezköy Belediyesi ve Danilo’s Pizza Bursa ANT Spor oluşturuyor.

SIRADA ÇANKIRI VAR

Filyos Ateş ve Velioğlu Gelişim’den sonra Süper Amatör Lige kim çıkacak? Filyos Ateş ve Velioğlu Gelişim’den sonra Süper Amatör Lige kim çıkacak?

İlk kez mücadele ettiği ligde firesiz bir ilk iki haftayı geride bırakan Zonguldakspor Basket 67, 3’üncü hafta maçında puantajın son basamağında yer alan Çankırı Yükseliş’le karşılaşacak. Çankırı ekibinin henüz galibiyeti yok. İlk iki haftayı yenilgiyle tamamlayan Çankırı Yükseliş, ilk hafta Bodrum Basketbol’a 99-71, ikinci hafta da Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim’e 92-60 mağlup oldu.

Çankırı Yükseliş-Zonguldakspor Basket 67 arasındaki karşılaşma, 6 Ekim Cuma günü saat 17.15’te Orhan Saka Spor Salonu’nda oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından canlı yayınlanacak karşılaşmaya, sezon başında alınan ve tüm deplasman takımlarına uygulanan karar doğrultusunda, Zonguldakspor Basket 67 taraftarı alınmayacak.

Karşılaşmanın favorisi olarak gösterilen Zonguldakspor Basket 67, ikinci deplasman maçını da kazanıp yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

Öte taraftan, ikinci hafta sonunda Amerikalı Sasha ürettiği 32 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Sasha’yı, 26 sayıyla Deniz Aygül ve 22 sayıyla Sevgi Güleç izliyor.

SPOR SERVİSİ

artııı

Editör: Hüseyin EKİNCİ