Zonguldak'ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mart ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. ‘Savaşa hayır, Barışa Evet’ diyen Başkan Posbıyık, siyasi parti ilçe başkanlarına ve STK’lara Kdz. Ereğli için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. ‘Öncülüğü iktidar partisi İlçe Başkanı Saffet Bozkurt yapsın’ diyen Başkan Posbıyık, “Ukrayna savaşta yanıyor, milletimiz zam ve enflasyonla yanıyor. Halkımız için bir araya gelmemiz lazım. Bütün siyasi parti ilçe başkanlarından yaş itibarıyla daha büyüğüm. Onların ağabeyleriyim. Ama teklif ediyorum, İktidar Partisi İlçe Başkanı arkadaşım Saffet beye çağrı yapıyorum. Bütün siyasi parti ilçe başkanlarını halkın görebileceği bir yerde, kafede, restoranda bir araya getirsin, ben de gelmeye hazırım. Barıştan yana, halkın refahı ve mutluluğu için, işsizliğin önlenebilmesi için, halk yararına fikirlerimizi, düşüncelerimizi yan yana getirmek için hepinizi birlikteliğe davet ediyorum” diye konuştu.

(Resimli)

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Başkan Halil Posbıyık, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce birlikte görev yaptığı Meclis Üyesi İbrahim Güven’i ve Belediye Meclis Üyesi Emrah Karaarslan’ın dedesi Tahsin Karaarslan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Posbıyık, aileye ve sevenlerine başsağlığı diledi. Başkan Posbıyık ayrıca Kdz. Ereğli Kızılay Şube Başkanlığı görevine getirilen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kürşat Yağız’ı kutladı.

“SAVAŞA HAYIR, BARIŞA EVET”

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın bir an evvel bitmesi dileğinde bulunan Belediye Başkanı Posbıyık, Kdz. Ereğli için siyasi parti ilçe başkanlarına birlik çağrısında bulundu.

Posbıyık şunları söyledi:

“Büyük bir savaş yaşanıyor, çocuklar ölüyor, savunmasız insanlar ölüyor, çok üzgünüz. Bunun nereye varacağını da bilemiyoruz. Sonucunda çok daha sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Bütün arkadaşlarım adına konuşuyorum, biz savaşı sevmiyoruz. Barıştan yana olduk her zaman. Her sözümüze sevgi, barış, dostluk diye başlıyoruz. Dua ediyoruz inşallah bu savaş bir an evvel biter.

EREĞLİ İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI YAPIYORUM

Her şeyden evvel bu savaşta bütün siyasi düşünceleri, kavgaları, kin ve nefreti unutup hepimizin siyasi parti farkı gözetmeksizin birlik beraberlik içerisinde olması lazım. Büyük Atatürk’ün her zaman söylediği gibi önemli olan iç cephenin sağlam olması… Bu şekilde ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini yerine getirebiliriz. Bu bağlamda Ereğli’de bütün siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuyorum. Bu sıkıntılı süreçte, lütfen birlik, beraberlik içerisinde olalım. Siyasi farklılıkları bir tarafa bırakıp önce ülkemizi düşünmemiz lazım. Şehrimizi, düşünmemiz lazım. Bunun için de birlik ve beraberliğimizi daha fazla önde tutmalıyız. Kardeşlik bağlarımızı hep beraber güçlendirmeliyiz. Bu duygularımı çok açık bir şekilde ifade ediyorum.

ÖNCÜLÜĞÜ SAFFET BOZKURT YAPSIN

Bütün siyasi parti ilçe başkanlarından yaş itibarıyla daha büyüğüm. Onların ağabeyleriyim. Ama teklif ediyorum, İktidar Partisi İlçe Başkanı arkadaşım Saffet beye çağrı yapıyorum. Bütün siyasi parti ilçe başkanlarını, halkın görebileceği bir yerde, kafede, restoranda bir araya getirsin, ben de gelmeye hazırım. Halkın, siyasetçilerin ülkeleri için, memleketleri için bir araya geldiğini görmesi, büyük bir sevinç ve moral kaynağı olacaktır. Siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakalım. Ülkemizde büyük sıkıntılar var, Ereğli’mizde büyük sıkıntılar var. Ereğli’de gençlerimiz kalmıyor, işsizlik had safhada, Ukrayna savaştan, milletimiz zam ve enflasyondan yanıyor. Ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Birbirimizle el ele verip, yardımcı olmalıyız. Dedelerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklar için büyük mücadeleler verildi. Onun için siyaset değil, bizim için ülkemizin birliği, bütünlüğü önemli. Bir arada, beraber olmamız lazım. Bu kargaşa ortamında, bu sıkıntılar içerisinde ben Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olarak, barıştan yana, halkın refahı ve mutluluğu için, işsizliğin önlenebilmesi için, halk yararına fikirlerimizi, düşüncelerimizi yan yana getirmek için hepinizi birlikteliğe davet ediyorum. Buna hazırım.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi