Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte Bozhane’ye giderek Su Ürünleri Kooperatifi’nin yeni Başkanı Murat Toprak ve yönetimini ziyaret etti.

Başkan Posbıyık, Toprak ve yönetimi Bozhane’nin kapılarını tekrar Ereğli halkına açtıkları için teşekkür etti ve yönetime her türlü desteği vereceklerini açıkladı. ‘Bozhane Ereğli ile tekrar bütünleşti’ diyen Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Su Ürünleri Kooperatifi’nde bundan evvelki yönetim çok değerli arkadaşlar olabilir ama halkla kopuktu. Belediyeyle de kopuktu, hiçbir işimiz yoktu. Ben o zamanlar hiç buralara falan girmedim. Yeni yönetim tamamen Ereğli halkının içerisinden gelmiş arkadaşlarım. Bütünleştiler halkla. Ereğli halkına kucaklarını açtılar. Bu Ereğli’de de konuşuluyor ‘kapılar açılmış artık gezebiliriz’ diye. Burası Ereğli’nin en güzel yerlerinden birisi. Mesela uç noktaya gittiğimizde çayımızı, kahvemizi içerdik. Onu dahi kaldırmışlar. Halbuki orada en azından taşınabilir bir büfeyle çay, kahve verilmesi lazım. Oraya oturan hem denizi hem Ereğli’nin siluetini izleyebiliyor. Bu amaçla bütün teknik ekibi, başkan yardımcılarımızı ve müdürlerimizi yanımıza aldık nezaket ziyaretinde bulunduk. Ofislerinde çayımızı, kahvemizi içtik, ikramları kabul ettik. Sonrada mahallinde görelim diye Murat Toprak başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber alanı dolaşmaya başladık. Birçok eksiklikleri var. Onları bize aktardılar ve bizde söz verdik. Bu eksikliklerin hepsini yapacağız. Bundan sonra da bir eksiklikleri olduğu takdirde rahatlıkla bize söyleyebilirler. Ereğli’de Bozhane’nin, barınağın kucaklaşması lazım. İnsan figürü olması lazım. Çocuklar buralarda balıkçılığı görmesi lazım. Bir eğitimdir bu aynı zamanda. Bu bakımdan burayı güzelleştirmek için her türlü gayreti göstereceğiz. Ben arkadaşlarımla birlikte yeni yönetime başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum ve her zaman belediye olarak yanlarında olacağımızı özellikle ifade ediyorum.”

“BOZHANENİN KAPILARI HERKESE AÇIK”

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Toprak da, Başkan Posbıyık’a destekleri için teşekkür ederek; “Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi olarak Başkanımıza bu ince ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ekibiyle birlikte bize ziyarette bulundular. Bizim limanda sorunlarımız vardı. Her türlü desteği vereceklerini söylediler. Bozhane kentimiz bütün halkımızındır, herkese kapımız açık. İnsanlarımız buraya istediği gibi girip çıkabilirler” diye konuştu.

Başkan Posbıyık, daha sonra ekibi ve kooperatif yönetimiyle birlikte liman içini gezerek alanda yapılacak çalışmalar ve giderilecek eksiklikleri kararlaştırdı, çalışmaların ivedilikle başlaması için ilgili birimlere talimat verdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi