Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sahile cami yapılması çalışmalarında gelinen süreci Mart ayı Belediye Meclis toplantısında değerlendirdi.

Kdz. Ereğli halkının büyük çoğunluğunun sahile cami yapılmasını istemediğini anlatan Başkan Posbıyık, “Kdz. Ereğli’de camiye evet, yerine hayır” dedi.

"DAHA ÖNCE 'MARİNA VE MENDİREK YAPACAĞIZ' DEDİLER"

Posbıyık şunları söyledi:

"Cami projesi bugünün projesi değil. Daha evvel Erdoğan Bektaş Valimiz zamanında İsmail Çorumluoğlu Kaymakam iken bana geldiler, denize kenarına cami yapmak istiyoruz, dediler. Önce, ‘Asla böyle bir şey olamaz’ dedik. İkinci kez gelişlerinde mimarlar falan toplandı, yukarıdan gelen talimat; deniz kenarına bir cami yapacağız, sizi de yararlandıracağız, sahilinizi geliştireceğiz, mendirek ve marina yapacağız' dediler. 'Konuşalım arkadaşlarla dedik' ve mimarlarla, mühendislerle toplantı yaptık; bu fırsat elimize bir daha geçmez, dedik. Bir dahaki toplantıda 'sembolik küçük bir cami, avlusu büyük olsun' dedik. Anlaştık, marinayı yapacaklar, sahili genişletecekler, yürüyüş yolunu deniz kenarına alacağız, egzoz gazından etkilenmesinler, diye hayal ettik. 'Marina yapılacak, turistler gelecek, ekonomimiz gelişecek' dedik. Ereğli’ye camiyi yapacağız ama sahile değil.

"HODRİ MEYDAN DİYORUM"

Zaten duyduğumuza göre zemin de çürük çıktı, altlar berbat çıktı. Zonguldak'a cami yapıldı, hayırlı olsun. 8 ay dayandı. Dalga geldiğinde ne kadar dayanacak? Ereğli'de 6,5 metre yüksekliğinde dalga oluşuyor. Böyle bir anlayış olur mu? Kilimli'deki sahil yolunu biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız açılışına gelecekti, ertelendi. Bilim insanları diyor ki her sene deniz 3 milimetre yükseliyor… Ona göre ülkeler tedbir almaya başladı. Karadeniz de dahil buna... İnsanlar buna karşı tedbir alıyor; biz denizin ortasına cami yapmaya çalışıyoruz. Fatih Çakır mı biliyor bunu yoksa bilim insanları mı... Herkes haddini bilsin, siyasetçi siyasetini yapsın, bilim insanları da görevini yapsın. Zeminden çıkanları da gördük, balçık... Ben Ereğli halkına, siyasi partilere de güveniyorum. Buna asla izin vermeyeceğiz, hodri meydan, diyorum." (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi