Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü

Zonguldak’ta ilgili devlet dairelerinin boş vermişliği, belediyenin de ihmalkarlığı, halkın hayatında yemediği kazığı yemesine neden oluyor.

Kilosunu üç beş liraya aldıkları plastik ambalajların içine gıda maddesi koyarak satan esnaf ve marketlerin bir kısmı bunların darasını almıyorlar, almayınca da bu ambalajlar içine konulan gıda maddesinin fiyatından halka satılıyor.

Örneğin pastırma konulursa bu ambalaj kilosu 2 bin liraya gidiyor, kaşar peynir konulursa 250 liraya, kuru kayısı konulursa da kilosu 600 liraya gidiyor. İş tane hesabına vurulursa içinde pastırma bulunan bir ambalajın vatandaşa tanesi 15-20 liraya kadar satıldığı gerçeği ortaya çıkıyor.

Vatandaşın göz göre göre avanak yerine konulduğu ve soyulduğu böylece ortaya çıkarken halk, İl Ticaret müdürlüğü, Gıda Tarım İl müdürlüğü ve Belediyenin bu plastik ambalajlar içinde satılan gıda maddelerinin gramaj kontrolünü gerçekleştirerek sahtekârlık yapan esnafı uyarmalarını ve en büyük cezayla cezalandırmalarını istiyor. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu