Ormancılara satış ve pazarlama eğitimi verildi Ormancılara satış ve pazarlama eğitimi verildi

Yumruklar konuştu Yumruklar konuştu

Bartın Haber – Amasra'daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada 43 madencinin hayatını kaybettiği davada, 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığı 3. duruşmada, patlamadan yaralı kurtulan madencilerin de aralarında olduğu müşteki ve tanıklar dinlendi. Patlamada ağır yaralanan İzzet Ak, taş tozu uygulamasının yetersiz olduğunu ifade ederek, "Taş tozu 250-236 kotları arasına serilirdi. Yani kolay yere serilirdi. 300, 350 kotlarında yoktu. Taş tozu olsaydı belki bu kadar can da yanmazdı. Bu kadar arkadaşımız şehit olmazdı." dedi.

 

Vur abalıya! Vur abalıya!

Olay, 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müessese Müdürlüğünce işletilen maden ocağında meydana gelmiş ve 41'i olay günü, 2'si tedavi altında olmak üzere toplam 43 madenci hayatını kaybetmişti.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 195 sayfalık iddianamenin Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından 25 Nisan tarihinde görülmeye başlanan davanın 3. duruşması Bartın Adliyesinde devam etti.

Yaşlı adam ayakları kayıp kayalıklardan düştü! Yaşlı adam ayakları kayıp kayalıklardan düştü!

Geniş güvenlik önlemleri alınan davada, patlamadan yaralı kurtulan madencilerin de aralarında olduğu müşteki ve tanıklar dinlendi. Tekerlekli sandalye ile mahkemeye gelen İzzet Ak, patlama sonrasında uçak ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş ve 8 ayı aşkın süren tedavi sürecinde 140 civarında ameliyat geçirmişti. Konuşmasında, maden ocağında taş tozu uygulamasının yetersiz olduğunu belirten Ak, "Taş tozu 250-236 kotları arasına serilirdi. Yani kolay yere serilirdi. 300, 350 kotlarında yoktu. Taş tozu olsaydı belki bu kadar can da yanmazdı. Bu kadar arkadaşımız şehit olmazdı." ifadelerini kullandı.

Çalıştığı bölgede havalandırma sıkıntısı olmadığını ancak kardeşinin çalıştığı bölgede sürekli gaz sıkıntısı yaşandığını söyleyen Ak, eski malzemelerle çalıştıklarını ve üretim baskısı altında olduklarını dile getirdi. Mahkeme Başkanının "Şikayetçi misin?" sorusuna ise "Kendim için şikayetçiyim, kardeşim için de şikayetçiyim." yanıtını verdi. İzzet Ak'nın ağır yaralı olarak kurtulduğu patlamada aynı maden ocağında çalışan kardeşi Soner Ak ise hayatını kaybetmişti. İHA

Şoförden ilginç uygulama:  Otobüste bunlar yasak! Şoförden ilginç uygulama: Otobüste bunlar yasak!

Editör: Virda Şahin