16 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı seçimi için mevcut il başkanı Hakkı Güney, parti binasında yoğun bir katılım ile il başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Güney’in il başkanlığı için yaptığı açıklamaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları ile partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, konuşmasına başlamadan önce 14 Şubat Sevgililer gününü kutlayarak, programa katılan kadınlara karanfil takdim etti.
CHP Zonguldak İl Başkanı ve il başkanlığına yeniden aday olan Hakkı Güney yaptığı açıklamada, CHP’yi iktidara taşımak için aday olduğunu söyledi.

Güney açıklamasında, “Zor bir yola çıktık bunu biliyorum ama ben 2018’de de zor bir sürecin içerisine de değerli arkadaşlarım ve kardeşlerimin bana verdiği destekle Cumhuriyet Halk Partisi’ni Zonguldak’ta en iyi noktaya getirmek için uğraşan bir arkadaşınızım. Evet, benim bu sevdam,  bugün 14 Şubat sevgililer günü benim de Cumhuriyet Halk Partisi sevdam.  Onun için 14 Şubat bizim için iyi bir gün oldu” diyerek şunları söyledi:

“BU ZAMAN KADAR PARTİME İHANET ETMEDİM”

“Ben şunu söyleyeyim;  bu zamana kadar partime ihanet etmedim. Cumhuriyet Halk Partisi kademelerinde hangi görev verildiyse o göreve layık olmaya çalıştım. 1986’dan beri bu parti içerisinde mücadele eden bir kardeşinizim. Burada parti büyüklerimi var, ders aldığım partimin saygınlığını, parti içerisindeki hiyerarşiyi bana öğreten büyüklerim var kendilerine teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmeyeceğimi söylüyorum. O zaman bana ne eğitimi verdilerse ben de genç arkadaşlarıma o eğitimi vermek için adayım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Zonguldak’ta en iyi yere getirmek için adayım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için adayım. Aday olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, onlara partim adına minnettarım, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir noktaya getirmek için mücadele veriyor. Ben örgütçü bir arkadaşınızım, örgütün içinden gelen, örgüt terbiyesi almış bir arkadaşınızım. Zonguldak’ta 11 tane Belediye aldık, 2 milletvekilimiz var. Zonguldak’ta 13  Belediyede alabilirdik ama ben raporumu sundum. Ben adamcılık yapmam, kincilik yapmam. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni kim taşıyacaksa onun arkasında dururum, onun neferi olurum. Kişilerle işimiz olmayacak, kimle kazanacaksak onunla gideceğiz. Partiyi daha ileriye, daha üst seviyelere çıkaracağız.

“PARTİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Sizden tek ricam şudur; Partimize sahip çıkalım, küskünlükleri bir kenara bırakalım. Kimse kimsenin kalbini kırmasın. Türkiye görüyorsunuz bütün kaosların içerisine bizi çekmeye çalışıyorlar. Genel başkanımıza hakaret ediyorlar. Örgütün içerisine girip, örgütü bulandırıp birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Gençlerimiz için sizden rica ediyorum; bu genç kardeşlerimiz için birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Geleceğimizin gençlerine iyi yerlerde görevler verelim. Geleceğimizin gençlerine sahip çıkalım. Ben onlara her zaman şunu söylüyorum; ‘Atatürk’ün yol arkadaşları’ diye hitap ediyorum. Niye; artık gençlik te bizden bir şeyler beklemek zorunda. Gençlik te bize söylüyor, ‘artık bizim önümüzü açın, bu partiyi artık iktidara getirin’ diyor.

Sizlere şunu tavsiye ediyorum, kimsenin adamı olmayın, kimsenin adamıymış gibi hareket etmeyin. Sadece göreviniz Cumhuriyet Halk Partisi için olsun. Cumhuriyet Halk Partisi için mücadele edin ve partimizi iktidara taşıyın.

Kadın ve gençlik kolları için niye bekledik. Onlar için projelerimiz vardı. Bu projeleri 16 Şubat’tan sonra çıkaracağız ve bunları da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünde bütün yoldaşlarımıza, örgütümüze sunacağız.  Ben sizlere çok teşekkür ediyorum, bana sahip çıktığınız için. Çocukların akşam yatağa aç girmemesi için, hak, hukuk ve adalet için başaracağız iyi yaşamak için. Başaracağız vatan ve bayrak için. Onun için her zaman söylüyoruz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi